Гарніром до таких котлет може стати будь-яка крупа або картопляне пюре.
Поки триває Великий піст, саме час готувати пісні страви. Рекомендуємо приготувати до обіду або вечері грибні котлети. Смачна та ситна страва вгамує голод і урізноманітнить меню. Як їх зробити, розповіли в блозі "Кулінарні рецепти".
Грибні котлети
Інгредієнти:
- печериці — 500 г;
- цибуля — 1 шт;
- рослинна олія — 2 ст. л;
- сіль — ½ ч. л;
- часник — 2 зубчики;
- панірувальні сухарі — 70 г + 30 г на панірування;
- рослинна олія для смаження — 3 ст. л.
Спосіб приготування:
Печериці помити, порізати кожну на чотири частини. Цибулину очистити й нарізати середніми кубиками. Два зубчики часнику подрібнити.
Сковорідку розігріти з двома столовими ложками рослинної олії, викласти на неї гриби і смажити на середньому вогні 4-5 хвилин. Додати до грибів цибулю і смажити разом ще 3-4 хвилини.
Посолити гриби з цибулею і дати суміші трохи охолонути. Перекласти суміш у блендер і перебити до консистенції однорідного фаршу. Додати у фарш 70 грамів панірувальних сухарів і подрібнений часник. Перемішати суміш і дати їй постояти 15 хвилин.
Сформувати котлети, обваляти їх з усіх боків у панірувальних сухарях.
Посмажити котлети на розігрітій сковороді на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Вони будуть готові, коли утвориться гарна скоринка.
Подавати котлети можна з будь-яким гарніром.
Читайте також:
Котлети в духовці: покроковий рецепт смачної страви
Вдало виходять з першого разу: картопляно-рисові котлети для пісного меню
Котлети з броколі: рецепт ситної страви до будь-якого гарніру