Розділи
Матеріали

Що гаряче, то смачніше: рецепт хачапурі за 15 хвилин

Оксана Ханас
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Таке хачапурі краще вживати одразу після приготування, щоб повною мірою відчути його яскравий смак.

Рецептів швидкого хачапурі на просторах Інтернету є чимало. Своїм способом приготування цієї страви поділилася і кулінарна блогерка Юлія Симончук. За її рецептом смачний перекус можна приготувати всього за 15 хвилин, що робить його ідеальною стравою для сніданку або варіантом перекусу, коли немає часу на тривале приготування.

Хачапурі за 15 хвилин

Інгредієнти на 4 шт:

  • кефір — 300 мл;
  • борошно — 450-480 г;
  • яйце — 1 шт;
  • олія — 3 ст. л;
  • сіль — 1 ч. л;
  • цукор — 1 ч. л;
  • розпушувач — 10 г.

Для начинки:

  • сир (сулугуні/моцарела) — 360 г;
  • яйце — 1 шт;
  • вершкове масло для змащення.

Спосіб приготування:

У глибоку миску влити кефір, додати яйце, сіль, цукор, олію та перемішати. До борошна додати розпушувач і всипати все в рідку масу. Замісити тісто (не туго) і розділити його на чотири частини.

Сир натерти на крупній тертці, додати яйце, перемішати і сформувати чотири кульки.

Розкачати тісто, покласти сир, защипнути краї і знову все розкачати.

Смажити хачапурі на сухій сковороді з обох боків. Гаряче хачапурі змастити маслом. Коржі бажано їсти, поки вони не охололи, оскільки так хачапурі набагато смачніші, ніж у холодному вигляді.

Читайте також:

Найпопулярніша страва грузинської кухні. Рецепт смачних хачапурі

Грузинська кухня. Рецепт хачапурі з сиром і зеленню на сковороді

Хачапурі з новим смаком: покроковий рецепт популярної страви