Такий торт є ідеальним поєднанням ароматної кави та хрустких горіхів. І за цим рецептом у вас вийде незабутній десерт.
Якщо любите каву, то з таким смаком можна зробити і дуже смачний торт. А горішки нададуть йому цікавий смак та текстуру. Рецептом поділились на сайті Kardamon.
Кавовий торт з горіхами
Інгредієнти:
Для коржів:
- борошно пшеничне – 60 г;
- горіхи волоські – 225 г;
- манна крупа – 3 ст. л.;
- розпушувач для випічки – 1,5 ч. л.;
- чотири яйця;
- три яєчні білки;
- цукор – 150 г
- дрібка солі.
Для крему:
- молоко – 500 мл;
- три яєчні жовтки;
- крохмаль – 3 ст. л.;
- кава розчинна – 2 ст. л.;
- масло 82% – 200 г;
- цукор – 100 г.
Для ганашу:
- шоколад чорний – 100 г;
- вершки 30% – 85 мл.
Спочатку приготуємо коржі. Подрібніть горіхи блендером, додайте до них 60 г борошна, 3 столові ложки манки та розпушувач.
Розділіть яйця на білки та жовтки. Збийте всі білки з дрібкою солі. Коли білки стануть густішими, збільште швидкість міксера і поступово додайте цукор, збиваючи, поки цукор не розчиниться. Потім додайте по одному чотири жовтки, обережно збиваючи на низькій швидкості.
Обережно вмішайте сухі інгредієнти у яєчну суміш лопаткою. Вистеліть дно форми для торта (діаметром 20 см) пергаментом, викладіть тісто і випікайте в духовці, попередньо розігрітій до 170 градусів близько 40 хвилин. Не відкривайте духовку, інакше середина коржа провалиться. Дайте коржу охолонути та розріжте його горизонтально на три коржі.
І готуйте крем. Змішайте 1/2 склянки холодного молока з крохмалем та жовтками. Додайте решту молока в каструлю, додайте каву та цукор, і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Коли молоко закипить, додайте розведений крохмаль, мішайте до появи перших бульбашок, вимкніть вогонь і накрийте каструлю харчовою плівкою "в контакт". І лишіть крем остигати.
Готова заварна маса має текстуру негустої сметани. Коли зіб’єте з нею масло, загустіє. Тортик краще збирати в кільці, щоб він зберігав форму.
Для ганаша підігрійте вершки в невеликій каструлі, не доводячи до кипіння. Додайте до них роздрібнений шоколад і розмішуйте до однорідної гладкої консистенції. Охолодіть ганаш до кімнатної температури та розподіліть ганаш тонким шаром по трьох коржам.
Зберіть торт у роз’ємному кільці, промазуючи кожен корж кремом та складаючи один на одного. І поставте в холодильник хоча б на три години та прикрасьте на свій смак.
Читайте також:
Із смачним кремом та кислинкою: рецепт торта Монастирська хата
Тарт із горіхами та згущеним молоком: як приготувати дуже смачний десерт
Ананасово-кокосовий пиріг, який тане у роті: простий рецепт смачного десерту