Розділи
Матеріали

Ніжний вершковий смак: рецепт смачного сирника з горіхами

Дар'я Бережна
Фото: Getty Images | Сирник з горіхами

Цей смачнючий сирник готується не більше двох годин. І смак виходить просто надзвичайний.

Багатий смак горіхової основи, ніжний вершковий смак сирної маси, цей сирник більше нагадує чизкейк. Інгредієнти в рецепті вказані на велику прямокутну форму 35 на 25 на 10 см. Але ви можете обрати будь-яку форму за своїм смаком, навіть круглу. Можете розділити інгредієнти навпіл і випікати в одній круглій формі діаметром 25 см.

Сирник з горіхами

Інгредієнти:

Для основи:

  • печиво (наприклад "Хрустик з маком") — 360–300 г;
  • волоські горіхи — 600 г;
  • масло — 400 г;
  • цукор — 100 г.

Для сирної маси:

  • сир кисломолочний – 1,2 кг;
  • яйця – 6 шт;
  • цукор – 300 г;
  • вершки (20%) – 500 мл;
  • йогурт натуральний – 400 мл;
  • крохмаль – 6 ст. л.

Для основи в блендері подрібніть горіхи, цукор та печиво. Змішайте з розтопленим не гарячим маслом. Форму застеліть пергаментом, висипте основу і трохи утрамбуйте. Поставте форму із основою у холодильник.

І готуйте сирну масу. Білки відокремте від жовтків. Білки збийте з цукром, поки він не розчиниться. Цукор підсипайте порційно під час збивання. Сир перемеліть на м’ясорубці з малим ситечком, чи в блендері. Змішайте його з жовтками, вершками, йогуртом. Додайте крохмаль, збиті білки і акуратно змішайте до однорідності.

Вилийте сирну суміш на охолоджену основу. Випікаємо сирник в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці одну годину, не відкриваючи дверцят.

Коли вимкнете вогонь, залиште сирник вистигати в закритій духовці ще на одну годину. І покладіть на ніч в холодильник для повної стабілізації.

Читайте також:

Естетична насолода для гурманів: рецепт десерту з ківі

Популярна випічка з трьох інгредієнтів: як приготувати хліб-хмаринку

Ідеальна сирна паска: без масла, але з цукатами