Розділи
Матеріали

Мягче пуха: рецепт нежнейших пасхальных куличей от Валерия Пономаря

Оксана Ханас
Фото: ponomar_valeriy/instagram

З такими пасками доведеться повозитися, але результат перевершить усі очікування!

Якщо ви ще не визначилися, яку паску спекти на Великдень, щоб потішити себе та близьких ароматною і ніжною випічкою, зверніть увагу на рецепт, який пропонує відомий одеський кулінарний блогер Валерій Пономар. Найм'якіша шоколадна паска з легким ароматом лимона і ванілі стане хітом великодніх свят.

Великодня паска

Інгредієнти на 4 шт. середнього розміру:

  • молоко — 190 мл;
  • борошно пшеничне — 450 г;
  • мед — 25 г;
  • дріжджі пресовані — 25 г;
  • ванілін — 3 г;
  • шоколад — 100 г;
  • яйце — 8 шт (жовтки);
  • вершкове масло — 180 г;
  • цукор — 150 г;
  • цедра 1 апельсина
  • цедра половини лимона;
  • коньяк — 2 ст. л.

Для глазурі:

  • білок — 100 г;
  • цукрова пудра — 200 г;
  • сік лимона — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

У молоко, нагріте до 40 градусів, додати дріжджі та мед, дати 30 хвилин активуватися.

В іншій мисці змішати борошно з сухими інгредієнтами.

Активовані дріжджі з молоком змішати з жовтками, поступово отриману суміш додати до борошна і замісити тісто. Туди ж ввести вершкове масло. Прибрати тісто на вистоювання, поки воно не збільшиться втричі.

Тісто, що піднялося, знову вимісити і додати шоколад. Дати йому підійти 2-3 рази, вимішуючи.

Готове тісто викласти в паперові форми на третину від їхньої висоти.

Нагріти духовку до 30 градусів і поставити туди паски на годину. Потім розігріти її до 180 градусів, увімкнути конвекцію і поставити на найнижче положення.

Випікати 20-25 хвилин. Готовність випічки перевірити дерев'яною шпажкою: при протиканні пасок вона має залишитися сухою

Для глазурі змішати білки, цукрову пудру і сік лимона, збити міксером до стоячих піків.

Читайте також:

Паска від Олі Полякової — покроковий рецепт приготування (відео)

Декор до Великодня: їстівне мереживо зробить ваші паски неперевершено красивими (відео)

Великдень 2024: рецепт заварної паски на вершках (відео)