Розділи
Матеріали

Бісквітний торт із полуницею та заварним кремом: рецепт кулінарного шедевра від одесита

Оксана Ханас
Фото: ponomar_valeriy/instagram

Перед тим, як покривати бісквіт кремом, дайте йому настоятися мінімум 8 годин.

Великоднє застілля — ще один привід для досвідчених господинь показати свою кулінарну майстерність і здивувати гостей вишуканими стравами. На додаток до пасок та іншої традиційної випічки пропонуємо вам рецепт смачного бісквітного торта з полуницею від одеського кулінарного блогера Валерія Пономаря. Він стане справжньою окрасою столу і порадує ніжним смаком і красивим естетичним оформленням.

Бісквітний торт із полуницею

Інгредієнти:

  • яйця — 6 шт;
  • цукор — 150 г;
  • борошно — 180 г;
  • розпушувач — 5 г (необов'язково);
  • ванільний цукор — 5 г (необов'язково).

Для крему:

  • молоко 2,5% — 800 мл;
  • жовтки — 8 шт;
  • цукор — 260 г;
  • ванільний цукор — 5 гр;
  • кукурудзяний крохмаль — 4 ст. л з гіркою;
  • вершкове масло — 300 г;
  • желатин — 15 г;
  • полуниця — 1,2 кг
  • шоколад для прикрашання (необов'язково).

Спосіб приготування:

Для бісквіта збити яйця з цукром 10 хвилин до стоячих піків, поступово вмішати борошно з розпушувачем. Вилити тісто у форму діаметром 26 см і випікати 20 хвилин у розігрітій до 170 градусів духовці (конвекція верх і низ). Щоб бісквіт не пригорів, форму можна покрити пергаментним папером знизу і збоку.

Молоко довести до кипіння. В окремому посуді змішати жовтки з цукром, ваніліном і кукурудзяним крохмалем до однорідності, додати частину молока і знову добре перемішати. Отриману масу повільно влити в молоко, що залишилося, і безперервно помішувати, варячи на мінімальному вогні, до загустіння. Зняти крем з плити, злегка остудити і вмішати м'яке вершкове масло.

Желатин розвести в 50 мл води. Вийде цілісний застиглий шматок. На водяній бані довести його до однорідної рідини і додати в крем, щоб він тримав форму.

Тепер збираємо торт. Бісквіт розрізати на дві частини. Нижню частину покласти в роз'ємне кільце, боки якого зсередини вистелити плівкою або пергаментним папером.

Нанести крем і відразу ж викласти полуницю, розрізану навпіл, по колу. У центр можна покласти цілу полуницю, а можна розрізати її на шматочки. Залити кремом.

Бісквіту бажано дати настоятися мінімум 8 годин після випікання, і тільки потім готувати крем.

Готовий торт прибрати на ніч у холодильник. Перед подачею викласти його на таріль.

Читайте також:

Неймовірна смакота на десерт: як приготувати бісквітний рулет "Чорний ліс"

Високий бісквіт без розпушувача: як приготувати ідеальну основу для тортів і тістечок

Сирний бісквіт: як приготувати смачну випічку