Печериці, мабуть, найдоступніші гриби. І з ними можна приготувати що завгодно, навіть смачний салат.
Салат із печерицями — це страва, яку можна приготувати будь-якого дня. Адже ці гриби можна купити в будь-якому супермаркеті. Гурмани навіть готують салати із сирими печерицями. Але цей салат готується з підсмаженими грибами. Фокус розповість, як приготувати ситну страву.
Салат із печерицями
Інгредієнти:
- 400 г дрібної картоплі;
- 600 г печериць;
- 1 зубчик часнику;
- 4 мариновані огірки;
- зелена цибуля, оливкова олія, мелений чорний перець, сіль.
- Для заправки:
- 1 ст. л. гірчиці із зернятками;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 4 ст. л. оливкової олії;
- щіпка солодкої паприки.
Для заправки змішайте гірчицю з лимонним соком і олією, посоліть, поперчіть, приправте паприкою. Можна додати всі інгредієнти в невелику банку, щільно загвинтити кришку і гарненько її потрясти.
Картоплю запечіть у духовці у фользі за 200 градусів, або зваріть у мундирі. Готову картоплю обдайте холодною водою, очистіть і наріжте невеликими шматочками.
Гриби наріжте кубиками. Розчавіть і почистіть зубчик часнику, покладіть у сковорідку, залийте олією, нагрівайте, поки зубчик не почне підсмажуватися. Після цього його приберіть, а в часниковій олії обсмажте гриби не більше трьох хвилин. Посоліть і поперчіть.
Огірки наріжте тонкими скибочками, додайте дрібно нарізану зелену цибулю. Змішайте теплі гриби з іншими інгредієнтами та полийте заправкою. Дайте постояти кілька хвилин і подавайте.
Читайте також:
Старовинний рецепт смачного м'яса: як приготувати душенину
Крабові палички, фаршировані грибами: як приготувати цікаву закуску
Хрусткий салат із яйцями: рецепт смачної страви