Розділи
Матеріали

Торт "Рижик" із дитинства: рецепт смачного класичного десерту

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Торт "Рижик"

Цей торт нагадує "Медовик", але він виходить вологішим і ніжнішим.

Торт "Рижик", напевно, часто готували ваші мами та бабусі. Він нагадує інший класичний десерт — "Медовик", але виходить ніжнішим і соковитішим, тому що коржі просочуються кремом. Рецептом поділилися на сайті Smachno.

Торт "Рижик"

Інгредієнти:

  • мед — 160 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • харчова сода — 2 ч. л.;
  • два яйця;
  • цукор — 180 г;
  • борошно — 500 г + ще трохи для розкачування коржів.

Для крему:

  • три яйця;
  • цукор — 240 г;
  • молоко — 330 мл;
  • вершкове масло — 300 г.

Спочатку приготуйте тісто для коржів торта. У велику каструлю покладіть мед і вершкове масло. Додайте харчову соду й перемішайте. Поставте на середній вогонь і, помішуючи, нагрійте, але не кип'ятіть. Суміш має стати пишною та пінистою.

Зніміть каструлю з вогню, дайте охолонути до теплого стану. Яйця збийте міксером із цукром до отримання пишної світлої маси однорідної консистенції.

З'єднайте медово-олійну суміш із яєчною. Збийте ще раз. Поступово всипайте борошно, ретельно перемішуючи. Тісто вийде щільним і важким. Сформуйте тісто в кулю, загорніть у плівку і приберіть у холодильник на 30 хвилин.

Тепер готуйте крем. Яйця збийте з цукром міксером у широкій каструлі з товстим дном. Влийте молоко. Ретельно збийте. Вершкове масло наріжте маленькими кубиками, додайте в чашу міксера та залиште на 30 хвилин за кімнатної температури.

Поставте каструлю з яєчно-молочною сумішшю на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до загустіння. Дайте повністю охолонути за кімнатної температури.

Масло збийте до пишності й влийте порціями яєчно-молочну суміш, збиваючи до пишності знову.

Тісто для коржів торта дістаньте з холодильника. Розділіть навпіл, кожну частину сформуйте в ковбаску та розріжте на 6 однакових шматочків, які скачайте в кульки. Кожну кульку розкачайте в тонкий пласт. Виріжте за допомогою тарілки діаметром 18-20 см коло та перекладіть його на деко, вистелене папером для випічки. Поруч помістіть обрізки тіста. Випікайте 5-6 хвилин за 180°C до золотистого кольору. Дайте охолонути. Спечіть так усі коржі.

І зберіть торт, промащуючи коржі кремом. Обрізки тіста розкришіть і посипте торт. Залиште на 8 годин за кімнатної температури, потім приберіть на 2 години в холодильник.

Читайте також:

Домашнє печиво з ніжним смаком: рецепт простої випічки до чаю

Бісквітний торт із полуницею та заварним кремом: рецепт кулінарного шедевра від одесита

Вишуканий десерт без клопоту: торт "Лук'яна" на сковороді