Розділи
Матеріали

Картопляні котлети: рецепт смачної та бюджетної страви до сніданку

Оксана Ханас
Фото: Kristin Azizian/Instagram

Такі котлети можуть бути як самостійною стравою, так і добавкою до гарніру.

Картопляні котлети із сиром і шинкою — альтернатива обридлому омлету або вівсянці на сніданок. Проста і поживна страва добре вгамує голод і наповнить енергією. Як її приготувати легко і швидко, розповіла кулінарна блогерка Крістін Азізян.

Картопляні котлети

Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру — 4 шт;
  • шинка або ковбаса — 100-150 г;
  • твердий сир — 100 г;
  • яйця — 1-2 шт;
  • борошно — 1-2 ст. л;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія або пряжене масло для смаження.

Спосіб приготування:

Картоплю очистити від шкірки, помити, натерти на тертці. Ковбасу або шинку порізати тонкою соломкою або дрібними кубиками, сир натерти на тертці.

Усі інгредієнти добре перемішати в глибокій мисці. З отриманої маси сформувати котлети й обсмажити з двох боків під закритою кришкою протягом 4-5 хвилин на рослинній або топленому маслі. За хвилину-дві до кінця смаження зняти кришку.

Подавати такі котлети можна як самостійну страву, а можна, як і добавку до гарніру.

Читайте також:

Картопля з м'ясом: рецепт ситної страви на обід

Дуже просто готувати: рецепт салату "Оксамит" із крабовими паличками

Картопля по-селянськи з часником: простий і смачний рецепт