Розділи
Матеріали

Ласощі з дитинства: рецепт горішків зі згущеним молоком

Оксана Ханас
Фото: chudnova.food

За бажання гортові горішки можна посипати цукровою пудрою.

Горішки з пісочного тіста з начинкою з вареного згущеного молока — ласощі, які люблять багато поколінь ласунів. У кожної господині є свій перевірений роками рецепт цього десерту. Своїм способом приготувати такі горішки поділилася кулінарна блогерка Таті Чуднова.

Горішки зі згущеним молоком

Інгредієнти на 37 штук:

  • яйце — 1 шт.;
  • цукор — 50 г;
  • сіль — дрібка;
  • вершкове масло — 100 г;
  • сода — 1/4 ч. л.;
  • оцет — 1/2 ст. л.;
  • борошно — 240 г;
  • варене згущене молоко — 370 г.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці яйце з цукром добре перемішати. Туди ж додати розтоплене вершкове масло та знову перемішати. Соду погасити оцтом і влити в масу. Ввести просіяне борошно та замісити тісто.

Готове тісто відправити в холодильник на 30 хвилин, після чого розігріти форму та випікати горішки стандартним способом. Можна використовувати як традиційну форму для плити, так і електричну.

Готові половинки горішків начинити згущеним молоком і з'єднати.

Читайте також:

Ніжне і смачне: найпростіший рецепт пісочного печива

Печиво зі згущеним молоком: як швидко приготувати неймовірний десерт

Якщо банани перезріли: простий рецепт печива з шоколадною стружкою