Розділи
Матеріали

Торт "7 банок": як приготувати найпростіший десерт на світі

Дар'я Бережна
Фото: t.me/topretsept | Торт "Сім банок"

Якщо у вас немає ваг, можна скористатися мірною чашкою або банкою та приготувати чудовий десерт.

Із рецептом торта "7 банок" ви зможете приготувати смачну випічку до сніданку. Цей десерт отримав свою назву від баночки з-під йогурту ємністю 125 мл, яка використовується як одиниця виміру всіх інших інгредієнтів. Рецептом поділилися на сайті Giallo Zafferano.

Інгредієнти розраховані на форму діаметром 24 см.

Торт сім банок

Інгредієнти:

  • натуральний білий йогурт (125 мл) кімнатної температури — 1 банка;
  • цукор — 2 банки;
  • борошно — 2 банки;
  • картопляний крохмаль — 1 банка;
  • соняшникова олія — 1 банка;
  • розпушувач для тортів — 16 г;
  • три яйця.

Щоб приготувати торт "7 банок", візьміть банку йогурту об'ємом 125 мл (кімнатної температури) та вилийте його в миску, потім додайте цукру з банки такого самого об'єму та міксером змішуйте все разом, поки не отримаєте однорідний крем.

На цьому етапі розбийте яйця та розділіть білки й жовтки на дві окремі миски. Потім знову за допомогою міксера додайте яєчні жовтки до суміші йогурту й цукру.

Продовжуючи працювати міксером, повільно додайте олію. Після ретельного перемішування насипте дві банки борошна, одну банку крохмалю та пакетик розпушувача. Змішайте всі інгредієнти. У вас вийде гладка й однорідна суміш. На цьому етапі візьміть яєчні білки та збийте їх до стійких піків.

Додайте їх у суміш поступово. Коли тісто для торта буде готове, змастіть маслом і посипте борошном круглу форму діаметром 24 см, потім вилийте тісто.

Випікайте торт "7 банок" у духовці, розігрітій до 180°, 45 хвилин. Якщо поверхня пирога потемніє, протягом останніх 10 хвилин приготування накрийте його алюмінієвою фольгою. Готовність можна перевірити, провівши тест зубочисткою.

Перш, ніж подавати десерт, дайте йому охолонути.

Читайте також:

Чудовий смак весни: покроковий рецепт пирога з полуничним кремом

Десерт із чорносливом, томленим у вині: рецепт вишуканих ласощів

Ідеальна сезонна випічка: рецепт свіжого полуничного пирога