Розділи
Матеріали

Ідеальний сніданок із сезонних овочів: рецепт омлету з кабачків

Дар'я Бережна
Фото: t.me/konservacia_kulinaria/1968 | Омлет із кабачками

Що може бути кращим за омлет, якщо у вас мало часу, щоб приготувати сніданок? Тільки омлет із кабачками.

Настає сезон кабачків і це саме час, щоб потішити себе смачним омлетом до сніданку. Апетитний і поживний, він є чудовим рішенням для спустошення холодильника! Омлет із кабачків — вегетаріанський варіант, який дуже легко і швидко готується. Тверда консистенція обсмажених кабачків ідеально поєднується з м'якою текстурою яєць. Рецептом омлету, або фрітатти поділилися на сайті Giallo Zafferano.

Омлет-фрітатта з кабачками

Інгредієнти:

  • шість яєць;
  • кабачки — 380 г
  • парміджано-Реджано — 50 г
  • оливкова олія;
  • сіль, чорний перець.

Щоб приготувати омлет із кабачками, спочатку почистіть кабачки та наріжте їх кружальцями завтовшки приблизно 3 мм. Нагрійте олію в сковороді з антипригарним покриттям діаметром 22 см, потім додайте кабачки. Посоліть і смажте на сильному вогні приблизно 10 хвилин, якомога менше помішуючи.

Тим часом збийте в мисці яйця разом із тертим пармезаном-реджано, сіллю і перцем. Добре перемішайте суміш. Коли кабачки набудуть гарного кольору, зменшіть вогонь і розкладіть їх лопаткою так, щоб рівномірно покрити основу. Виливаємо зверху яєчну суміш.

Накрийте кришкою і готуйте на невеликому вогні 10 хвилин. Обережно переверніть і смажте без кришки ще хвилини три. Готовий омлет акуратно перекладіть лопаткою на тарілку і подавайте.

Омлет із кабачків можна зберігати в холодильнику до 2 днів у герметичному контейнері.

Читайте також:

Простий рецепт на вечерю: рецепт курки в цибулевому соусі

Салат із редискою: рецепт легкої та ситної весняної страви

Картопляні котлети: рецепт смачної та бюджетної страви до сніданку