Цей оригінальний десерт традиційно готують на острові Ла-Гомера, найменшому з Канарських островів. І ви точно не куштували нічого подібного.
Торта де Вілана готують на Канарах. І це дуже незвичайний десерт. Адже його головний інгредієнт — це картопля. До пирогів із картоплею ми звикли, але вони зазвичай несолодкі. А ось торт — це щось новеньке. Рецептом поділилися на сайті Сuxchiaio.
Важко перекласти "торта де Віллана", вілана португальською означає "грубий", або "злий". Чому так назвали домашній десерт — невідомо. Це домашній десерт, типовий рецепт острова Ла Гомера.
Картопля надає пирогу приємної вологої консистенції, і це дуже типовий десерт для Канарських островів, де з'єднуються іспанська, африканська та південноамериканська культури.
Торта де Вілана
Інгредієнти:
- 500 г картоплі;
- 4 яйця;
- 200 г цукру;
- 150 г очищеного мигдалю;
- 150 г пшеничного борошна;
- 100 мл оливкової олії;
- 100 г родзинок;
- 8 г розпушувача;
- 1/2 чайної ложки меленої кориці;
- ром (за бажанням);
- цедра ½ лимона.
Щоб приготувати картопляний торт, спочатку відваріть картоплю в мундирі. Після приготування злийте воду, почистіть картоплю та розімніть у пюре. Наріжте більшу частину мигдалю і відкладіть кілька цілих горішків для прикраси.
У миску з картопляним пюре додайте яйця, подрібнений мигдаль, оливкову олію і цукор, просійте борошно разом із розпушувачем, ретельно перемішуючи, щоб не утворювалися грудочки.
Також додайте цедру лимона і корицю і, нарешті, додайте родзинки, попередньо замочені в невеликій кількості рому (або у воді для безалкогольного варіанту) і осушені.
Змастіть невеликою кількістю вершкового масла і застеліть папером для випічки квадратну роз'ємну форму діаметром 24 см, покладіть тісто і ретельно розрівняйте.
Прикрасьте цілим мигдалем і готуйте в розігрітій до 180°С духовці близько години.
Після приготування дістаньте торт де вілана з духовки і дайте йому трохи охолонути, перш ніж виймати його і подавати.
Читайте також:
Білий торт: як приготувати ніжний ванільний десерт
Шоколадний торт із кокосовим кремом: рецепт ніжного і простого десерту
Справжній смак Італії: як приготувати шоколадний торт Тенеріна