Розділи
Матеріали

Запіканка з цибулі-порею та картоплі: рецепт смачної страви для всієї родини

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Запіканка з цибулі-порею та картоплі

Якщо вам ліньки довго стояти біля плити, то спробуйте приготувати цю смачну запіканку. Для неї знадобиться мінімум продуктів.

Запіканка з картоплі з цибулею-пореєм ідеально підходить для вечері всією сім'єю і готується в найкоротші терміни. Ця страва також підійде вегетаріанцям. Рецептом поділилися на сайті Einfach Kochen.

Запіканка з цибулі-порею та картоплі

Інгредієнти:

  • картопля — 1,5 кг;
  • три стебла цибулі порею — близько 500 г;
  • зубчик часнику;
  • три яйця;
  • молоко — 150 мл;
  • вершки (30% жирності) — 200 мл;
  • тертий сир — 200 г;
  • трохи свіжомеленого перцю;
  • трохи тертого мускатного горіха;
  • сіль, свіжий чебрець, чорний мелений перець.

Вимийте й осушіть картоплю та цибулю-порей. Картоплю почистіть, наріжте ножем або овочерізкою скибочками завтовшки 2 мм і перемішайте з сіллю.

Змастіть форму для запікання (20 х 25 см) вершковим маслом. Цибулю-порей очистіть, наріжте скибочками завтовшки 1 см, змішайте з картоплею і рівномірно розподіліть у формі для запікання. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Часник почистіть, покладіть у блендер з яйцями, молоком, вершками і половиною сиру, подрібніть, перетворивши на пюре, приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом.

Вилийте яєчно-вершкову суміш на запіканку. Посипте сиром, що залишився, і запікайте в розігрітій духовці до золотистого кольору, близько 40 хвилин.

Дістаньте запіканку з картоплі та цибулі-порею з духовки і подавайте, за бажання посипавши свіжим чебрецем.

Читайте також:

Відтінять і доповнять смак: топ 3 найкращих маринадів для страв на грилі

Салат із куркою та часниковою заправкою: як приготувати страву з яскравим смаком

Десерт із картоплі: рецепт несподіваного Торта де Вілана з Канарських островів