Розділи
Матеріали

Ситна та освіжальна: рецепт окрошки на кефірі та мінералці

Дар'я Бережна
Фото: Receptov.one | Окрошка на кефірі та мінералці

Цей літній суп чудово освіжає у спеку. І його дуже просто готувати.

Літня окрошка на кефірі з варених і свіжих овочів з додаванням трав і готового м'яса (або без м'яса зовсім) виходить дуже освіжальною за рахунок текстури і приємної кислинки кефіру. Кефір за бажання можна замінити натуральним йогуртом без добавок — можна питним, а можна і густим, для більшої щільності. Можна також залити окрошку айраном. Фокус розповість, як її приготувати.

Окрошка на кефірі та мінералці

Інгредієнти:

  • три яйця;
  • варена ковбаса — 200 г;
  • шинка — 200 г;
  • картопля — 400 г;
  • зелена цибуля — 50 г;
  • огірки — 300 г;
  • кріп — 150 г;
  • кефір — 1 л;
  • сметана — 500 г;
  • мінеральна вода з газом — 1 л;
  • сіль — до свого смаку.

Відваріть картоплю в мундирі. Відваріть яйця круто і остудіть. Картоплю та яйця очистіть. Картоплю наріжте кубиками, як і яйця. Наріжте кубиками ковбасу та шинку, а редиску – соломкою.

Огірки наріжте кубиками. Зелень дрібно наріжте. З'єднайте всі інгредієнти в супниці. У глечику змішайте мінералку, кефір і сметану. І залийте цією заправкою окрошку. Подавайте окрошку до столу холодною.

Якщо не змішувати сухі інгредієнти та компоненти заправки, то їх можна зберігати в холодильнику до 2 діб.

Читайте також:

Найкраща страва у спекотний день: як правильно готувати окрошку і чим її заправляти

Королева весняного столу: топ-3 рецепти окрошки

Найпростіший картопляний салат: як приготувати холодний і ситний гарнір на вечерю