Розділи
Матеріали

Малосольні огірки: найпростіший рецепт смачної закуски

Дар'я Бережна
Фото: Getty Images | Малосольні огірки

Початок літа — саме час готувати смачні малосольні огірки. Тим паче, що цей рецепт дуже простий.

Тепер, коли на ринку з'явилися невеликі міцні огірочки, саме час приготувати малосольні огірки. Це дуже просто. Рецептом поділилися на сайті "Високий замок".

Смак малосольних огірків ближчий до смаку сирих овочів і менш кислий, ніж у квашених огірків. Усе, що знадобиться для їхнього приготування, — підсолена вода, кріп, часник і листя хрону за бажанням. Вони готові вже за добу.

Малосольні огірки

Інгредієнти:

  • огірки — 1 кг;
  • часник — 4 зубчики;
  • кріп — 50 г;
  • духмяний перець — 5 горошинок;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • вода — 1 л.

Підготуйте всі інгредієнти. Огірки добре помийте та зріжте кінчики. Щоб малосольні огірки приготувалися швидше, їх можна розрізати навпіл уздовж.

Щоб огірки вийшли особливо хрусткими, їх можна замочити в холодній воді на годину.

Часник і кріп крупно поріжте. У каструлю налийте воду, додайте часник, кріп, запашний перець, сіль і цукор. Доведіть розсіл до кипіння, зніміть з вогню і трохи остудіть.

Огірки складіть у каструлю або банку і залийте розсолом. Накрийте огірки тарілкою і зверху поставте вантаж.

Дайте огіркам постояти за кімнатної температури 1–2 години, потім приберіть у холодильник на добу. Малосольні огірки готові. Що довше вони стоятимуть у розсолі, то менш малосольними ставатимуть.

Читайте також:

Найпростіший картопляний салат: як приготувати холодний і ситний гарнір на вечерю

Кабачки по-корейськи: рецепт страви для любителів гострого

Найкраща страва у спекотний день: як правильно готувати окрошку і чим її заправляти