Розділи
Матеріали

Аджапсандалі з баклажанів: рецепт смачної грузинської закуски

Дар'я Бережна
Фото: gemrielia.ge | Аджапсандалі

Це дуже літня страва, яка готується зі свіжих овочів. Рецептів багато, але це один із найпростіших.

В аджапсандалі, або аджапсандал, головну роль відіграють баклажани. Після до них уже додаються спеції та інші овочі. Вважається, що цю страву вигадали пастухи, які запікали баклажани на багатті і доповнювали їх на свій смак. Таку страву готували просто і зберігали довго. Рецептом поділилися на сайті Gemrielia.

Аджапсандалі

Інгредієнти:

  • баклажани — 2 кг;
  • солодкий перець — 5 штук;
  • ріпчаста цибуля — 1,5 кг;
  • кінза — 2 пучки;
  • базилік — 3 пучки;
  • кріп — 2 пучки;
  • петрушка — 2 пучки;
  • 6 зубчиків часнику;
  • помідори — 3 кг;
  • сіль, соняшникова олія.

Цибулю дрібно наріжте, відправте в каструлю з соняшниковою олією, пасеруйте на середньому вогні до золотистого кольору. Очистіть помідори від шкірки, наріжте і додайте до цибулі.

Болгарський перець наріжте півкільцями, додайте в каструлю з цибулею та помідорами. Часник подрібніть і додайте до овочів. Усю зелень дрібно наріжте та додайте до овочів. Тушкуйте хвилин десять. А потім посоліть.

Баклажани наріжте скибочками та обсмажте на соняшниковій олії. Готові баклажани викладіть до овочів і перемішайте. І поставте в холодильник на кілька годин. Тоді аджапсандалі стане ще смачнішим. Також можна додавати в аджапсандалі картоплю, яку відварюють окремо.

Читайте також:

Смачно і просто: рагу з баклажанів з помідорами

Мочені баклажани: перевірений рецепт смачної страви (відео)

Пікантна закуска на зиму: як приготувати баклажани з медом