Розділи
Матеріали

Соковита куряча грудка "Рататуй": рецепт соковитого та ніжного м'яса з овочами

Оксана Ханас
Фото: Скрін відео

Соковите та ніжне м'ясо з овочами виходить дуже смачним і підійде до будь-якого гарніру. Його можна їсти як і окрему страву.

Рататуй — традиційна овочева страва прованської кухні з перцю, баклажанів і кабачків, багато в чому схожа на угорське лечо. Однак її можна урізноманітнити, додавши до неї курячу грудку. Як приготувати цю смачну добавку до будь-якого гарніру, розповіли в кулінарному блозі "Приємного апетиту/Рецепти".

Соковита куряча грудка "Рататуй"

Інгредієнти:

  • куряча грудка — 4 шт;
  • кабачок — 1 шт;
  • баклажан — 1 шт;
  • помідор — 2 шт;
  • цибуля червона — 1 шт;
  • пластівці чилі — 1 ч. л;
  • сіль, цедра лимона — по 1 ч. л;
  • сир — 50 г;
  • зелень, гілочка чебрецю за бажанням.

Спосіб приготування:

На грудці зробити поперечні надрізи-кишеньки, ледве не дорізаючи до кінця, щоб грудка трималася разом, викласти її у форму, зверху трохи полити олією, посипати тертою цедрою лимона, приправити спеціями і покласти зверху гілочки чебрецю.

Овочі порізати кільцями, і в кожну кишеньку на грудці викласти їх.

Відправити форму з м'ясом у розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Потім посипати грудку тертим сиром, зеленню і відправити ще на 5-7 хвилин у духовку.

Читайте також:

Традиційний рататуй: дуже смачна страва французької кухні

Куряча печінка з овочами: рецепт смачної та бюджетної страви

Хрустка куряча шкірка: простий секрет і трохи терпіння