Таратор готується швидко і просто. Попри невелику кількість інгредієнтів, суп легкий, але ситний.
Якщо українці готують у спекотну пору року окрошку, то болгари віддають перевагу холодному супу таратор, який подають зі шматочками льоду в тарілці. Фокус розповість, як його приготувати.
У класичному рецепті таратора — несолодкий йогурт. Утім, додати можна також айран, або кефір.
Таратор
Інгредієнти:
- 2 свіжих огірки;
- натуральний грецький йогурт — 700 мл;
- пучок свіжого кропу;
- 3 зубчики часнику;
- оливкова олія — 2 ст. л.;
- волоські горіхи — 50 г;
- перець свіжомелений, сіль.
Очистіть огірки від шкірки та наріжте кубиками. Часник і кріп подрібніть. У мисці змішайте огірки, зелень і часник, посоліть, поперчіть і залиште на 10 хвилин.
Волоські горіхи подрібніть качалкою, або просто порубайте ножем. У мисці змішайте огірки, кріп, горіхи та натуральний йогурт. Якщо суп вийшов занадто густим, можна додати трохи газованої води.
Таратор готовий. Перед подачею додайте трохи оливкової олії.
Читайте також:
Окрошка на курячому бульйоні: готуємо літню страву з новим смаком
Найкраща літня страва. Рецепт окрошки на кефірі
Найкраща страва у спекотний день: як правильно готувати окрошку і чим її заправляти