Розділи
Матеріали

Ситно і дуже смачно: рецепт вівчарського пирога з куркою

Дар'я Бережна
Фото: Getty Images | Пастуший пиріг із куркою

Цю традиційну англійську страву готують з 18 століття.

Пастуший пиріг традиційно готують із бараниною, оскільки саме це м'ясо було під рукою в англійських пастухів. Але з куркою вийде не менш смачно. Щоб задоволення було повним, змішайте біле м'ясо і, наприклад, м'ясо стегенець. Рецептом поділилися на сайті Supichka.

Пастуший пиріг із куркою

Інгредієнти:

Для картопляного пюре:

  • картопля — 1 кг;
  • вершкове масло — 20 г;
  • молоко — 100 мл.

Для основи пирога:

  • курка — 500 г;
  • вершкове масло — 30 г;
  • цибулина;
  • дві морквини;
  • зелений горошок — 200 г;
  • кукурудза — 100 г;
  • борошно — 30 г;
  • молоко — 400 мл.

Промийте курку та відваріть у підсоленій воді. Картоплю добре вимийте та відваріть. Після того як картопля буде готова, почистіть її та розімніть у пюре, поки вона ще тепла.

Додайте сіль, свіже молоко та вершкове масло. Перемішуйте, поки не отримаєте картопляне пюре.

У глибокій сковороді розігрійте вершкове масло, призначене для начинки пирога. Додайте до нього очищену і дрібно нарізану цибулю, а також очищену і нарізану невеликими шматочками моркву. Перемішайте і приблизно через 2-3 хвилини додайте борошно і добре перемішайте, поки борошно не підсмажиться. Додайте свіже молоко і добре перемішайте, поки не отримаєте кремову текстуру. Курку наріжте шматочками, які разом із горошком і кукурудзою додайте до суміші для пирога та протушкуйте кілька хвилин.

У форму для пирога, або невелику каструлю, вилийте приготовану таким чином суміш для вівчарського пирога з куркою. На нього рівномірно розподіліть пюре, пюре має щільно покривати основу. За допомогою виделки нанесіть смужки. Випікайте вівчарський пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин або поки він не набуде світло-золотистого кольору.

Читайте також:

Рулетики із запеченим перцем: рецепт смачної та простої закуски

Несолодка сирна запіканка з овочами: смачна літня страва

Болонське рагу: рецепт традиційної італійської страви з неймовірною історією