Цю традиційну англійську страву готують з 18 століття.
Пастуший пиріг традиційно готують із бараниною, оскільки саме це м'ясо було під рукою в англійських пастухів. Але з куркою вийде не менш смачно. Щоб задоволення було повним, змішайте біле м'ясо і, наприклад, м'ясо стегенець. Рецептом поділилися на сайті Supichka.
Пастуший пиріг із куркою
Інгредієнти:
Для картопляного пюре:
- картопля — 1 кг;
- вершкове масло — 20 г;
- молоко — 100 мл.
Для основи пирога:
- курка — 500 г;
- вершкове масло — 30 г;
- цибулина;
- дві морквини;
- зелений горошок — 200 г;
- кукурудза — 100 г;
- борошно — 30 г;
- молоко — 400 мл.
Промийте курку та відваріть у підсоленій воді. Картоплю добре вимийте та відваріть. Після того як картопля буде готова, почистіть її та розімніть у пюре, поки вона ще тепла.
Додайте сіль, свіже молоко та вершкове масло. Перемішуйте, поки не отримаєте картопляне пюре.
У глибокій сковороді розігрійте вершкове масло, призначене для начинки пирога. Додайте до нього очищену і дрібно нарізану цибулю, а також очищену і нарізану невеликими шматочками моркву. Перемішайте і приблизно через 2-3 хвилини додайте борошно і добре перемішайте, поки борошно не підсмажиться. Додайте свіже молоко і добре перемішайте, поки не отримаєте кремову текстуру. Курку наріжте шматочками, які разом із горошком і кукурудзою додайте до суміші для пирога та протушкуйте кілька хвилин.
У форму для пирога, або невелику каструлю, вилийте приготовану таким чином суміш для вівчарського пирога з куркою. На нього рівномірно розподіліть пюре, пюре має щільно покривати основу. За допомогою виделки нанесіть смужки. Випікайте вівчарський пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин або поки він не набуде світло-золотистого кольору.
Читайте також:
Рулетики із запеченим перцем: рецепт смачної та простої закуски
Несолодка сирна запіканка з овочами: смачна літня страва
Болонське рагу: рецепт традиційної італійської страви з неймовірною історією