Це варення не потребує тривалого варіння і чудово зберігається.
Незважаючи на всі сюрпризи погоди, починаючи від тривалої спеки та закінчуючи зливами в кілька днів, цьогоріч порадували врожаєм абрикоси. Цей фрукт ідеально підходить для приготування варення, яке має не тільки приголомшливий смак, а й дуже ефектний вигляд, радуючи взимку яскравим сонячним кольором. Рекомендуємо приготувати абрикосове варення за рецептом із блогу "Консервація та кулінарія", щоб мати в холодні довгі вечори ароматний і смачний додаток до чаю чи молока.
Абрикосове варення
Інгредієнти:
- абрикоси — 2 частини (чашка, великий кухоль або літрова баночка, на ваш розсуд);
- цукровий пісок — 2 частини;
- вода — 1 частина.
Спосіб приготування
У каструлю перекласти очищені від кісточок абрикоси, цукор, воду і все добре перемішати. Коли вміст каструлі закипить, а цукор повністю розчиниться, вимкнути вогонь і дати охолонути. Після повного охолодження знову поставити каструлю на вогонь і варити близько 20 хвилин до загустіння.
Довго варити не треба. Коли варення охолоне, воно стане густішим.
Викласти в заздалегідь стерилізовані банки. Закрити кришками і закатати. Зберігати в темному прохолодному місці.
Читайте також:
Варення з кульбаб: цікавий рецепт квіткового варення
Мандаринове варення з двох інгредієнтів: рецепт ароматних і смачних ласощів
З білим вином і варенням: рецепт незвичайного глінтвейну