Кабачки виходять соковитими, апетитними і з пікантним смаком. Вони чудово підійдуть як закуска або перекус.
Оскільки сезон кабачків у самому розпалі, ми продовжуємо з вами ділитися смачними та цікавими стравами з цим овочем. Сьогодні рекомендуємо вам приготувати соковиті та смачні кабачки, запечені в духовці, за рецептом кулінарної блогерки Крістін Азізян. Вони виходять дуже апетитними і при цьому абсолютно не шкідливі для фігури, оскільки їхня харчова цінність — 160 ккал. На їхнє приготування у вас піде не більше пів години.
Кабачки, запечені в духовці
Інгредієнти:
- кабачки — 2 шт;
- помідори — 2 шт;
- твердий сир — 50-80 г.
Для змащування кабачків:
- сіль;
- паприка;
- перець чилі — 1/2 шт;
- часник — 2 зубчики;
- оливкова або рослинна олія — 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Кабачки помити, порізати кружечками, змастити сумішшю олії з приправами, викласти на деко, застелене пергаментом, і запекти в духовці за 180 градусів 15 хвилин.
Помідори нарізати дрібними кубиками, а сир натерти на тертці.
Кабачки дістати з духовки, викласти на них зверху помідори і посипати зверху сиром. Деко відправити назад у духовку на 5-6 хвилин, поки розплавиться сир. Під час подачі за бажанням можна посипати зеленню.
Читайте також:
Сподобається навіть дітям: рецепт запіканки з кабачків і картоплі
Лечо з кабачків: незвичайний рецепт улюбленої страви на зиму
Фаршировані кабачки: швидкий рецепт смачної страви