Розділи
Матеріали

Кабачки, запечені в духовці: рецепт низькокалорійної страви за 30 хвилин

Оксана Ханас
Фото: kristinazizian/instagram

Кабачки виходять соковитими, апетитними і з пікантним смаком. Вони чудово підійдуть як закуска або перекус.

Оскільки сезон кабачків у самому розпалі, ми продовжуємо з вами ділитися смачними та цікавими стравами з цим овочем. Сьогодні рекомендуємо вам приготувати соковиті та смачні кабачки, запечені в духовці, за рецептом кулінарної блогерки Крістін Азізян. Вони виходять дуже апетитними і при цьому абсолютно не шкідливі для фігури, оскільки їхня харчова цінність — 160 ккал. На їхнє приготування у вас піде не більше пів години.

Кабачки, запечені в духовці

Інгредієнти:

  • кабачки — 2 шт;
  • помідори — 2 шт;
  • твердий сир — 50-80 г.

Для змащування кабачків:

  • сіль;
  • паприка;
  • перець чилі — 1/2 шт;
  • часник — 2 зубчики;
  • оливкова або рослинна олія — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Кабачки помити, порізати кружечками, змастити сумішшю олії з приправами, викласти на деко, застелене пергаментом, і запекти в духовці за 180 градусів 15 хвилин.

Помідори нарізати дрібними кубиками, а сир натерти на тертці.

Кабачки дістати з духовки, викласти на них зверху помідори і посипати зверху сиром. Деко відправити назад у духовку на 5-6 хвилин, поки розплавиться сир. Під час подачі за бажанням можна посипати зеленню.

Читайте також:

Сподобається навіть дітям: рецепт запіканки з кабачків і картоплі

Лечо з кабачків: незвичайний рецепт улюбленої страви на зиму

Фаршировані кабачки: швидкий рецепт смачної страви