Розділи
Матеріали

Курячий бефстроганов: рецепт простої та смачної страви

Дар'я Бережна
Фото: iamcookru/instagram | Курячий бефстроганов

Бефстроганов, як видно з назви, готують із яловичини. Але і з курки можна приготувати смачне рагу з соусом.

Курячий бефстроганов — соковита та легка в приготуванні друга страва. Зазвичай бефстроганов готують із яловичини та довго тушкують у соусі зі сметани та цибулі. Рецептом поділилися на сайті Cookist.

Щодо назви страви існують різні думки: найпоширеніша версія свідчить, що рецепт розробив кухар російського графа Павло Строганов, який, щоб догодити графу, додав до класичного фрикасе з яловичини особливий соус.

За цим рецептом ви також можете приготувати індичку, курячі стегенця, або будь-яке інше м'ясо, але не свинину, тоді вийде занадто жирно

Спеції теж можна урізноманітнити, використовуючи гостру паприку або перець чилі.

Курячий бефстроганов

Інгредієнти:

  • 2 цілі курячі грудки;
  • печериці — 500 г;
  • курячий бульйон — 300 мл;
  • біле вино — 100 м;л
  • вершкове масло — 60 г;
  • часник;
  • одна цибулина;
  • сметана — 120 мл;
  • вустерширський соус — 20 мл;
  • паприка — 1 ст. л.;
  • діжонська гірчиця — 1 ст. л.;
  • сіль, перець, петрушка.

Розріжте курячі грудки горизонтально, щоб вийшло 4 скибочки. Приправте шматочки курки солодкою паприкою. Швидко обваляйте курячі грудки в борошні та струсіть, щоб видалити зайве борошно.

Розтопіть ложку вершкового масла у великій сковорідці та обсмажте курячі грудки з обох боків. Приправте сіллю та перцем. Дістаньте м'ясо і відкладіть поки що.

Очистіть і наріжте цибулю рівними шматочками, потім обсмажте її на тій самій сковороді, на якій ви підрум'янили курячі грудки.

Часник очистіть і видаліть серцевину, потім крупно наріжте його і додайте в сковороду до цибулі. Якщо хочете, можете залишити його цілим і вийняти, перш ніж покласти м'ясо назад у каструлю.

Наріжте гриби та додайте в сковороду. Обсмажуйте 5-7 хвилин. Додайте паприку та гірчицю і добре перемішайте.

Додайте вино, дайте йому випаруватися на сильному вогні, додайте курячий бульйон і вустерширський соус і готуйте соус 5-6 хвилин, даючи йому загуснути.

Зменшіть вогонь і додайте сметану, готуйте на повільному вогні 5-7 хвилин, потім спробуйте, чи потрібно додавати сіль або перець. Протушкуйте трохи і поверніть курячі грудки на сковороду.

Готуйте ще 5 хвилин, щоб м'ясо набуло аромату. Нарізаємо петрушку, додаємо її в каструлю та вимикаємо вогонь. Дайте страві трохи постояти й подавайте гарячою.

Читайте також:

М'ясне рагу по-канарськи: рецепт смачної страви з яловичини

Курка в пиві: рецепт легкої та соковитої другої страви

Хіт святкового столу: як приготувати качку з яблуками