Хіт святкового столу: як приготувати качку з яблуками

качка з яблуками, святкова страва
Фото: t.me/retsepty/4779

Качка з рум'яною скоринкою, просочена смаком і ароматом яблук стане хітом будь-якого столу.

Не за горами Трійця — світле свято, на яке сім'я часто збирається за одним столом із батьками, дітьми, родичами. Не дивно, що в цей день кожна господиня намагається приготувати що-небудь особливо смачне. Однією з таких страв може стати качка з дуже апетитною начинкою, рецептом якої поділилися в блозі "Кулінарні рецепти". Спробуйте приготувати її, і гості гідно оцінять ваш кулінарний талант.

Качка з яблуками

Інгредієнти:

  • качка — 1 шт;
  • яблука — 1 кг;
  • сидр — 200 мл;
  • вершкове масло — 90 г;
  • щіпка гострого перцю;
  • сіль, чорний перець.

Для начинки:

  • яблука — 2 шт;
  • печінка і шлунок качки (якщо немає, можна взяти кілька шматків шинки);
  • сидр — 1 ст. л;
  • невелика цибулина;
  • волоські горіхи — 4 шт.

Спосіб приготування:

Нагріти духовку до 180 градусів. Почистити два яблука, видалити серединки і порізати яблука кубиками. Дрібно нарізати цибулю й обсмажити в 15 грамах вершкового масла, поки цибуля не стане прозорою. Потім додати нарізані яблука і готувати, помішуючи, 10 хвилин, потім додати столову ложку сидру і готувати ще 5 хвилин. Зняти з вогню.

Додати до яблук із цибулею нарізані шматочками нутрощі качки (або замінити їх шинкою), посолити, поперчити, додати дрібно нарізані волоські горіхи та дрібку гострого перцю. Начинити фаршем качку. Натерти тушку сіллю і змастити 50 грамами вершкового масла.

Запікати з розрахунку 1 година на 1 кілограм качки, регулярно поливаючи соком, що витікає з птиці. У середині запікання перевернути качку на інший бік. Останню годину накрити її фольгою або пергаментним папером.

За 20 хвилин до готовності качки почистити яблука, порізати на четвертинки і видалити серединки. Обсмажити до золотого кольору в 25 грамах вершкового масла, додати 100 мілілітрів сидру і готувати протягом 10 хвилин. Якщо рідина випарувалася до того, як яблука стали повністю м'якими, — додати ще сидру.

Нарізати готову качку і подавати разом із яблуками.

Читайте також:

Журавлинно-апельсиновий соус до м'яса: покроковий рецепт

Качка по-донецьки. Простий рецепт карколомної страви

Курка з овочами в сметанному соусі: покроковий рецепт