Хіт святкового столу: як приготувати качку з яблуками
Качка з рум'яною скоринкою, просочена смаком і ароматом яблук стане хітом будь-якого столу.
Не за горами Трійця — світле свято, на яке сім'я часто збирається за одним столом із батьками, дітьми, родичами. Не дивно, що в цей день кожна господиня намагається приготувати що-небудь особливо смачне. Однією з таких страв може стати качка з дуже апетитною начинкою, рецептом якої поділилися в блозі "Кулінарні рецепти". Спробуйте приготувати її, і гості гідно оцінять ваш кулінарний талант.
Качка з яблуками
Інгредієнти:
- качка — 1 шт;
- яблука — 1 кг;
- сидр — 200 мл;
- вершкове масло — 90 г;
- щіпка гострого перцю;
- сіль, чорний перець.
Для начинки:
- яблука — 2 шт;
- печінка і шлунок качки (якщо немає, можна взяти кілька шматків шинки);
- сидр — 1 ст. л;
- невелика цибулина;
- волоські горіхи — 4 шт.
Спосіб приготування:
Нагріти духовку до 180 градусів. Почистити два яблука, видалити серединки і порізати яблука кубиками. Дрібно нарізати цибулю й обсмажити в 15 грамах вершкового масла, поки цибуля не стане прозорою. Потім додати нарізані яблука і готувати, помішуючи, 10 хвилин, потім додати столову ложку сидру і готувати ще 5 хвилин. Зняти з вогню.
Додати до яблук із цибулею нарізані шматочками нутрощі качки (або замінити їх шинкою), посолити, поперчити, додати дрібно нарізані волоські горіхи та дрібку гострого перцю. Начинити фаршем качку. Натерти тушку сіллю і змастити 50 грамами вершкового масла.
Запікати з розрахунку 1 година на 1 кілограм качки, регулярно поливаючи соком, що витікає з птиці. У середині запікання перевернути качку на інший бік. Останню годину накрити її фольгою або пергаментним папером.
За 20 хвилин до готовності качки почистити яблука, порізати на четвертинки і видалити серединки. Обсмажити до золотого кольору в 25 грамах вершкового масла, додати 100 мілілітрів сидру і готувати протягом 10 хвилин. Якщо рідина випарувалася до того, як яблука стали повністю м'якими, — додати ще сидру.
Нарізати готову качку і подавати разом із яблуками.
Читайте також:
Журавлинно-апельсиновий соус до м'яса: покроковий рецепт