Курка в пиві: рецепт легкої та соковитої другої страви
Це швидкий і простий рецепт, який готується з різних шматків курки. Можна використовувати і ніжки, і стегенця.
Курка в пиві — смачна та соковита друга страва, що ідеально підходить для сімейного обіду. Цю страву можна приготувати з різних шматків курки: тут використовували стегна, але також підійдуть ніжки або ціла оброблена курка. Ми також вибрали світле пиво, але ви можете вибрати темне, або безалкогольне. Рецептом поділилися на сайті Cookist.
Курка в пиві
Інгредієнти:
- курячі стегенця — 8 штук;
- світле пиво — 330 мл;
- розмарин;
- 2 зубчики часнику;
- 1 гвоздика;
- цукор — 1 ст. л.;
- сушений орегано, сіль, чорний перець, рослинна олія.
Візьміть курячі ніжки і помасажуйте їх, збризнувши оливковою олією, сіллю, перцем, нарізаним розмарином і орегано. Цей крок забезпечить хрустку й ароматну шкірку.
Додайте в сковорідку рослинну олію та часник. Викладіть курячі стегна і готуйте, поки вони не стануть рівномірно золотистими. Налийте пиво і дайте алкоголю випаруватися.
Якщо ви використовуєте темне пиво, кінцевий результат буде трохи гіркуватим. Якщо ви віддаєте перевагу, ви також можете використовувати безалкогольне пиво.
Додайте цукор і продовжуйте готувати на середньому вогні. Накрийте сковорідку кришкою і продовжуйте готувати ще близько 40 хвилин.
Курка в пиві готова до вживання.
Ми приправили курку розмарином і орегано, але залежно від вашого смаку ви можете замінити її шавлією, чебрецем або лавровим листом. За бажанням ви також можете додати нарізану цибулю або нарізані овочі.
Як варіант, можна приготувати курку в пиві в духовці: процедура та сама, але приготування відбуватиметься за температури 180°С щонайменше пів години.
Читайте також:
Хіт святкового столу: як приготувати качку з яблуками
Як готувати рататуй: покроковий рецепт барвистої та смачної страви з овочів