Цей чудовий пиріг готується дуже швидко і дуже просто.
Пісочний пиріг з абрикосами та ніжною заливкою — дуже просто готувати. І абрикоси надають йому чудового аромату і приємної консистенції. Адже ці плоди пружні та чудово тримають форму. Фокус розповість, як його приготувати.
Пиріг з абрикосами
Інгредієнти:
- абрикоси — 1 кг;
- вершкове масло — 150 г;
- борошно — 360 г;
- цукор — 150 г;
- ванільний цукор — 2 ч. л.;
- чотири яйця;
- вода — 2 ст. л.;
- дрібка солі;
- молоко — 150 мл;
- вершки 33% — 100 мл.
Абрикоси вимийте, розріжте на половинки та видаліть кісточки. Холодне вершкове масло наріжте маленькими кубиками, додайте 300 г борошна, третину звичайного цукру і половину ванільного. Порубайте ножем, щоб вийшла масляниста крихта.
Додайте одне яйце, крижану воду, дрібку солі та замісіть тісто. Сформуйте з пісочного тіста велику кулю, загорніть у харчову плівку і приберіть у холодильник на 1 годину. А поки готуйте заливку.
У чашу блендера розбийте три яйця, влийте молоко і вершки. Всипте решту цукру, борошно і ванільний цукор та перемішайте блендером.
Охолоджене тісто викладіть на робочий стіл і розкачайте в тонкий корж. Перекладіть його у форму діаметром 24-26 см, змащену олією, і сформуйте бортики.
Наколіть основу пирога виделкою. Акуратно покладіть половинки абрикосів опуклим боком донизу. Залийте заливкою і випікайте 35-40 хвилин за 180°C.
Коли пиріг буде готовий — дайте йому охолонути у формі.
А щоб на поверхні пісочного пирога з абрикосами утворилася красива карамельна скоринка, перед відправленням у духовку рівномірно посипте його цукром.
Читайте також:
Тарталетки з кремом і малиною: готуємо смачний десерт на вихідні (відео)
Сонце за склом: рецепт швидкого і простого абрикосового варення
Найніжніший десерт: рецепт кавової Панна Котти