Розділи
Матеріали

Солодкий і ніжний: покроковий рецепт пирога з абрикосами

Дар'я Бережна
Фото: t.me/topretsept/ | Пиріг з абрикосами

Цей чудовий пиріг готується дуже швидко і дуже просто.

Пісочний пиріг з абрикосами та ніжною заливкою — дуже просто готувати. І абрикоси надають йому чудового аромату і приємної консистенції. Адже ці плоди пружні та чудово тримають форму. Фокус розповість, як його приготувати.

Пиріг з абрикосами

Інгредієнти:

  • абрикоси — 1 кг;
  • вершкове масло — 150 г;
  • борошно — 360 г;
  • цукор — 150 г;
  • ванільний цукор — 2 ч. л.;
  • чотири яйця;
  • вода — 2 ст. л.;
  • дрібка солі;
  • молоко — 150 мл;
  • вершки 33% — 100 мл.

Абрикоси вимийте, розріжте на половинки та видаліть кісточки. Холодне вершкове масло наріжте маленькими кубиками, додайте 300 г борошна, третину звичайного цукру і половину ванільного. Порубайте ножем, щоб вийшла масляниста крихта.

Додайте одне яйце, крижану воду, дрібку солі та замісіть тісто. Сформуйте з пісочного тіста велику кулю, загорніть у харчову плівку і приберіть у холодильник на 1 годину. А поки готуйте заливку.

У чашу блендера розбийте три яйця, влийте молоко і вершки. Всипте решту цукру, борошно і ванільний цукор та перемішайте блендером.

Охолоджене тісто викладіть на робочий стіл і розкачайте в тонкий корж. Перекладіть його у форму діаметром 24-26 см, змащену олією, і сформуйте бортики.

Наколіть основу пирога виделкою. Акуратно покладіть половинки абрикосів опуклим боком донизу. Залийте заливкою і випікайте 35-40 хвилин за 180°C.

Коли пиріг буде готовий — дайте йому охолонути у формі.

А щоб на поверхні пісочного пирога з абрикосами утворилася красива карамельна скоринка, перед відправленням у духовку рівномірно посипте його цукром.

Читайте також:

Тарталетки з кремом і малиною: готуємо смачний десерт на вихідні (відео)

Сонце за склом: рецепт швидкого і простого абрикосового варення

Найніжніший десерт: рецепт кавової Панна Котти