Розділи
Матеріали

Варення-желе з чорної смородини: як приготувати вітамінну бомбу

Оксана Ханас
Фото: t.me/c/1771147743/2680

Варення зі смородини — справжнє джерело вітамінів. Воно допоможе легко подолати сезонні застуди та зробить будь-яке чаювання незабутнім.

У садах і на дачах активно зріє смородина, одна з найкорисніших ягід, багата на вітаміни й мікроелементи, які особливо важливі під час перехідних періодів і дають змогу зміцнити імунітет. Тож саме час зробити запаси на зиму, щоб забезпечити свою сім'ю смачною та корисною солодкою заготівлею. Рекомендуємо приготувати варення-желе з чорної смородини за рецептом із блогу "Консервація та кулінарія".

Варення-желе з чорної смородини

Інгредієнти:

  • цукор — 1 кг;
  • чорна смородина — 1 кг;
  • вода — 1 склянка.

Спосіб приготування:

Спочатку ягоди слід підготувати, висипати в емальовану ємність для варіння варення та влити воду. Потім увімкнути вогонь, довести до кипіння і варити приблизно 1–2 хвилини, після чого одразу перетерти через сито. У пюре всипати цукор, проварити на помірному вогні приблизно 30 хвилин після закипання. Гарячим розлити варення-желе по стерильних банках і закатати.

Зберігайте варення в темному і прохолодному місці.

Читайте також:

Рогалики з чорною смородиною та волоськими горіхами: рецепт ароматної випічки

Сезонний десерт: рецепт тертого пирога зі смородиною

Клафуті з абрикосами: рецепт ніжного й ароматного французького десерту