Розділи
Матеріали

Торф'яний пиріг із вишнею: рецепт дивовижного десерту до чаю

Оксана Ханас
Фото: Скрин відео

Перед подачею необхідно дати готовому пирогу охолонути.

Червень — місяць, коли в садах і на дачах щосили зріють вишні. Цю ягоду дуже люблять господині, оскільки вона чудово підходить як для заготовок на зиму, так і для приготування різноманітних десертів. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати торф'яний пиріг із ягодами. Він виходить розсипчастий, смачний і дуже ароматний. Рецептом пирога поділилися в блозі "Кулінарна книга".

Торф'яний пиріг із вишнею

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно — 400 г;
  • какао — 4 ст. л;
  • цукор — 100 г;
  • сіль — щіпка;
  • масло вершкове холодне — 200 г.

Для начинки:

  • сир — 500 г;
  • яйця — 4 шт;
  • цукор — 150 г;
  • сметана — 100 г;
  • крохмаль — 2 ст. л;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • вишні без кісточок — 400 г;
  • крохмаль — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Інгредієнти для тіста змішати і перетерти в крихту.

Для начинки змішати всі інгредієнти, крім вишень.

У форму викласти 2/3 частини крихти, залити половиною сирної маси, додати вишню, змішану з крохмалем, залити рештою сирної маси. Зверху посипати крихтою.

Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно годину. Перед нарізанням дати пирогу охолонути.

Читайте також:

Лінивий "Наполеон" із шоколадним кремом і вишнею: рецепт смачного десерту без клопоту

Торт Панчо з вишнею: оригінальний рецепт класичного десерту

Слойки з вишнею: простий рецепт десерту до чаю (відео)