Розділи
Матеріали

Яскрава добавка до м'яса: рецепт соусу з вишень

Оксана Ханас
Фото: Скрін відео

Такий соус надає м'ясу солодкувато-кислого смаку, роблячи страву смачнішою та ароматнішою.

Поки вишні ще не відійшли, дуже рекомендуємо приготувати на зиму шикарний соус до м'яса. Він урізноманітнює смак шашликів та інших смажених або тушкованих страв зі свинини, птиці, яловичини. Зробити його дуже просто. Як саме — розповіли в блозі "Проста кулінарія". Можна подарувати пару баночок такого соусу друзям або рідним, щоб зробити їм приємний сюрприз.

Соус до м'яса з вишень

Інгредієнти:

  • вишня — 1 кг (без кісточок);
  • цукор — 180 г (орієнтуємося за вишнею, якщо дуже солодка, то можна поменше);
  • сіль — 30 г;
  • перець — 0,5 ч. л (краще взяти чилі);
  • коріандр — 0,5 ч. л;
  • карі — 0,5 ч. л;
  • часник — 2–3 зубчики.

Спосіб приготування:

Вишню помити, видалити кісточки, перебити блендером до однорідності. Додати цукор, сіль, перець, коріандр, карі.

Перемішати і поставити на вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 45–50 хвилин, періодично помішуючи. За 10 хвилин до закінчення приготування додати часник.

Розлити готовий соус у стерилізовані банки, перевернути і дати охолонути. Зберігати в прохолодному місці.

Читайте також:

Пікантний соус: як приготувати аджику з вершків

Журавлинно-апельсиновий соус до м'яса: покроковий рецепт

Рецепт класичного теріякі: універсальний соус до м'яса, риби, птиці та овочів