Розділи
Матеріали

Соковита курка: як запекти її так, щоб вийшло смачно

Дар'я Бережна
Фото: grandkulinar.ru | Запечена курка

Курка в духовці — це безпрограшний варіант. І є секрет, щоб зробити її ще смачнішою.

Багато хто запікає курку в духовці — це швидко і зручно. Але якщо витратити трохи більше часу, то результат вас здивує: курка вийде м'якою і ніжною. Фокус розповість, як її приготувати.

Запечена курка

Інгредієнти:

  • тушка курки вагою приблизно 1,5 кг;
  • 1 апельсин;
  • 1 цибулина середнього розміру;
  • листочки від 1 гілочки розмарину;
  • 2 ст. л. вершкового масла.

Для розсолу:

  • 2 л води;
  • 50 г солі;
  • 15 г цукру;
  • 3 г свіжого чебрецю;
  • 5 г часнику;
  • 3 г перцю горошком;
  • лавровий лист;
  • 2 г розмарину.

Нагрійте воду до 60 градусів і насипте в неї всі інгредієнти для солоного розчину. Коли він охолоне, покладіть у нього курку і поставте каструлю в холодильник на 1 добу.

Після цього терміну дістаньте і обсушіть паперовими рушниками. Розріжте апельсин на 4 частини, змішайте з подрібненою цибулею і нарубаними листочками розмарину та нафаршируйте цією сумішшю курку. Змастіть курку вершковим маслом.

Запікайте курку в духовці за 90 °С протягом двох годин.

Дістаньте курку з духовки і дайте їй відпочити за кімнатної температури кілька годин.

Розігрійте духовку до 300 °С. Змастіть курку і центр дека вершковим маслом, покладіть на деко чебрець, часник і розмарин. Тушку курки покладіть на цю суміш і запікайте 15 хвилин.

Читайте також:

Човники з кабачків: дуже смачно і просто готується

Ідеальна страва до вечері: рецепт курки з лимонами та зеленню

Курячі крильця в рукаві: рецепт простої та апетитної страви на вечерю