Це популярна в Грузії закуска. І її дуже просто приготувати.
Традиційна грузинська страва, що являє собою рулетики з баклажанів із волоськими горіхами, має назву нігвзіані бадріджані. Довгий час за баклажаном зберігалася неоднозначна репутація, оскільки рослину вважали отруйною. У країнах Середземномор'я та Європі страви з баклажанів стали готувати з XIX століття. У грузинській кухні баклажани адаптували для приготування пісних страв. Рецептом поділилися на сайті Nur.
Рулетики з баклажанів
Інгредієнти:
- часник — 3 зубчики;
- кріп — 10 г;
- рослинна олія за смаком;
- волоські горіхи — 150 г;
- два баклажани;
- сіль, вода, кінза, коріандр, хмелі-сунелі — 1 ч. л.
Підготуйте баклажани: наріжте на слайси, товщиною 5–7 мм. Застеліть деко пергаментним папером. Змастіть рослинною олією. Викладайте нарізані баклажани і також змастіть рослинною олією. Ставте деко в духовку, розігріту до 200 °C, і запікайте 15–20 хвилин.
І готуйте начинку. У чашу блендера покладіть волоські горіхи, кінзу, кріп, спеції (коріандр і хмелі-сунелі), зубчики очищеного часнику. Додайте трохи води та солі й подрібніть блендером.
Маса має бути однорідною, але не пюреподібною. Сформуйте рулетики, загорнувши начинку в запечені баклажани, та викладайте на тарілку.
Читайте також:
Кабачковий торт із грибами: готуємо смачну сезонну закуску
Картопля з томатами та сиром: рецепт смачної вечері за 15 хвилин
Салат із запеченими баклажанами: простий рецепт смачної страви