Розділи
Матеріали

Кабачкова запіканка: рецепт смачної страви на вечерю або для перекусу

Оксана Ханас
Фото: Скрін відео | Кабачкова запіканка

За бажання за кілька хвилин до готовності запіканку можна посипати тертим сиром.

Запіканка з кабачків із додаванням картоплі — варіант корисної, поживної та смачної вечері. Її можна також приготувати на обід або як перекус. З огляду на те, що зараз сезон кабачків, пропонуємо не відмовляти собі в задоволенні спробувати нову страву. Як її приготувати, розповіли в блозі "Смачного/Рецепти".

Кабачкова запіканка

Інгредієнти:

  • кабачок — 1 шт;
  • картопля — 2 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • морква — 2 шт;
  • яйця — 3 шт;
  • борошно — приблизно 3 ст. л;
  • розпушувач — 1 ч. л;
  • олія — 50 мл;
  • твердий сир — 200 г;
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Кабачок, картоплю і моркву натерти на великій тертці та вичавити зайву вологу. Змішати в глибокому посуді з подрібненою цибулею.

Додати яйця, борошно, сіль і натертий сир. Наприкінці додати розпушувач і олію, добре перемішати. Форму змастити маслом і викласти тісто.

Духовку розігріти до 200 градусів і відправити туди форму із запіканкою на 45–55 хвилин.

За бажанням зверху можна посипати сиром за кілька хвилин до готовності.

Читайте також:

Кабачковий торт із грибами: готуємо смачну сезонну закуску

Човники з кабачків: дуже смачно і просто готується

Оладки з кабачків на сковороді: найпростіший рецепт