Чебуреки зазвичай готують із м'ясом, але і з начинкою з картоплі із зеленню вони вийдуть чудовими.
М'ясний фарш у цих чебуреках замінює начинка з пюре та зеленої цибулі. Чебуреки — традиційна страва кримсько-татарської кухні. Їхня назва походить від слів "çiy", що означає "сирий" (застосовується щодо начинки), і "börek" — "пиріжок". Традиційна страва являє собою виріб із прісного тіста у вигляді півкола з начинкою з м'ясного фаршу, спецій і цибулі. Але тепер чебуреки готують не тільки з м'ясом. Рецептом поділилися на сайті NUR.
Чебуреки з картоплею
Інгредієнти:
- борошно — 500 г;
- молоко — 50 г;
- рослинна олія — 460 мл;
- зелена цибуля — за смаком;
- картопля — 500 г;
- сіль, чорний мелений перець;
- вода — 250 мл;
- вершкове масло 82,5% — 50 г.
У мисочку з окропом влийте 3 ст. л. рослинної олії та додайте 1 ч. л. солі. Перемішайте. Борошно просійте в глибоку миску і зробіть у ній заглиблення. Вилийте в заглиблення гарячу воду з олією та сіллю і замісіть тісто. Спочатку ложкою, а потім руками.
Потім покладіть тісто в целофановий пакет і залиште відпочити приблизно на 15 хвилин. Приготуйте начинку. Очищену картоплю відваріть до готовності в підсоленій воді.
Додайте молоко, 50 г вершкового масла і збийте все міксером. Дрібно наріжте зелену цибулю та додайте до пюре. Посоліть і поперчіть. Тісто дістаньте з пакета, обімніть і знову приберіть у пакет на 15 хвилин. Потім дістаньте знову, розділіть на три частини і кожну скачайте ковбаскою. Кожну заготовку розділіть ще на 5-6 частин. Щоб тісто не обвітрювалося, накрийте його мискою. Кожну порцію тіста максимально тонко розкачайте в круглий пласт. По центру викладайте начинку. Формуйте чебурек, защипнувши краї пальцями. Повторіть цей крок з усіма чебуреками.
У каструлі розігрійте соняшникову олію. Олії має бути стільки, щоб чебуреки плавали в ній під час обсмажування. У розпечену олію опускайте чебуреки та смажте з обох боків до золотистого кольору.
Читайте також:
Ліниві чебуреки з лаваша: простий рецепт смачної страви
Неймовірно смачно: рецепт капустяних чебуреків від Лізи Глинської
Смачні, соковиті та повітряні: як приготувати ідеальні чебуреки