Розділи
Матеріали

Пиріг з абрикосами та кисломолочним сиром: як приготувати літній десерт

Дар'я Бережна
Фото: Getty Images | Пиріг з абрикосами та сиром

Настав сезон, коли абрикоси можна знайти на будь-якому ринку. І цей пиріг точно вартий того, щоб його спробувати.

Абрикоси ідеально поєднуються з буквально будь-яким тістом і з них виходять дивовижні десерти. І якщо давно хотіли спробувати спекти солодкий літній пиріг з абрикосами, то цей рецепт вам підійде. Рецептом поділилися на сайті Lifehacker.

Пиріг з абрикосами та кисломолочним сиром

Інгредієнти

  • 160 г борошна;
  • 120 г вершкового масла;
  • ¼ чайної ложки солі;
  • 2-3 столові ложки води;
  • 500 г кисломолочного сиру;
  • дрібка ваніліну;
  • ½ чайної ложки тертої лимонної цедри;
  • 100-120 г цукру;
  • 5 столових ложок сметани або жирних вершків;
  • 2 яйця;
  • 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
  • 7-8 абрикосів.

Змішайте борошно, заморожене і нарізане шматочками масло та сіль. У вас вийде розсипчаста суміш. Додайте воду і замісіть щільне тісто. Оберніть плівкою і приберіть у холодильник на півгодини.

Збийте міксером сир, ванілін, цедру, цукор, сметану або вершки, яйця і крохмаль до однорідної консистенції.

Застеліть пергаментом форму діаметром 26 см. Розподіліть по дну і бортикам тісто, наколіть виделкою в декількох місцях і випікайте близько 10 хвилин за температури 200 °C.

Остудіть основу, вилийте сирну суміш, розріжте абрикоси навпіл, видаліть кісточки і викладіть фрукти на сир зрізом донизу, злегка втиснувши. Випікайте пиріг 40-45 хв за температури 170 °C. І подавайте до столу.

Читайте також:

Хіт сезону: рецепт слойок із полуницею та вершковим кремом (відео)

Найкращий у світі: рецепт торта з Норвегії з цікавою історією

Легкий, але смачний торт на кефірі: рецепт смачного десерту