Розділи
Матеріали

Помідори з гострою начинкою на зиму: рецепт смачної заготовки

Дар'я Бережна
Фото: Домашня консервація | Мариновані помідори з гострою начинкою

Якщо дуже захочеться, то такі помідори будуть готові вже через тиждень після приготування.

Якщо любите мариновані помідори, то вам точно потрібно спробувати цей рецепт. Особливої пікантності йому надає гостра начинка, з якою маринуються томати. Рецепт маринаду можна змінювати і додавати трави, які вам подобається більше. Фокус розповість, як їх приготувати.

Мариновані помідори з гострою начинкою

Інгредієнти:

  • помідори — 1,5 кг;
  • часник — 3 зубчики;
  • перець чилі — 2 штуки;
  • солодкий перець — 1 штука
  • пучок кропу;
  • суцвіття кропу — 2 штуки;
  • вода — 1 л.;
  • сіль, лавровий лист, чорний перець горошком.

Спочатку приготуйте начинку. Очистіть гострий і солодкий перець, часник, наріжте та складіть у блендер. Від великого пучка кропу відкладіть третину, решту наріжте та додайте до овочів.

Подрібніть усе в блендері, але щоб відчувалися текстури.

Приготуйте маринад. Вилийте воду в каструлю, додайте сіль, перець і лавровий лист. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.

Зробіть на помідорах глибокі розрізи і вкладіть туди суміш перців, кропу і часнику.

Покладіть помідори в стерилізовану банку, покладіть гілочки та суцвіття кропу. Залийте гарячим маринадом і закрийте кришками. Коли банки охолонуть, приберіть у темне місце. Помідори будуть готові вже через тиждень.

Читайте також:

Аджика з яблуками: оригінальний рецепт популярного соусу

Огіркове варення: рецепт оригінальних і смачних ласощів

Ткемалі на зиму: як приготувати смачний соус зі слив