Якщо дуже захочеться, то такі помідори будуть готові вже через тиждень після приготування.
Якщо любите мариновані помідори, то вам точно потрібно спробувати цей рецепт. Особливої пікантності йому надає гостра начинка, з якою маринуються томати. Рецепт маринаду можна змінювати і додавати трави, які вам подобається більше. Фокус розповість, як їх приготувати.
Мариновані помідори з гострою начинкою
Інгредієнти:
- помідори — 1,5 кг;
- часник — 3 зубчики;
- перець чилі — 2 штуки;
- солодкий перець — 1 штука
- пучок кропу;
- суцвіття кропу — 2 штуки;
- вода — 1 л.;
- сіль, лавровий лист, чорний перець горошком.
Спочатку приготуйте начинку. Очистіть гострий і солодкий перець, часник, наріжте та складіть у блендер. Від великого пучка кропу відкладіть третину, решту наріжте та додайте до овочів.
Подрібніть усе в блендері, але щоб відчувалися текстури.
Приготуйте маринад. Вилийте воду в каструлю, додайте сіль, перець і лавровий лист. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
Зробіть на помідорах глибокі розрізи і вкладіть туди суміш перців, кропу і часнику.
Покладіть помідори в стерилізовану банку, покладіть гілочки та суцвіття кропу. Залийте гарячим маринадом і закрийте кришками. Коли банки охолонуть, приберіть у темне місце. Помідори будуть готові вже через тиждень.
Читайте також:
Аджика з яблуками: оригінальний рецепт популярного соусу
Огіркове варення: рецепт оригінальних і смачних ласощів
Ткемалі на зиму: як приготувати смачний соус зі слив