У сезон малини варто спробувати цю просту випічку.
Малина — одна з найбільш літніх ягід. І пироги з нею виходять чарівними. Рецептом цього поділилися на сайті Madame`s Kitchen.
Інгредієнти розраховані на чавунну сковороду діаметром 22 см. Або на вогнетривку форму такого ж діаметра.
Малиновий пиріг
Інгредієнти:
- три яйця;
- 100 г цукру;
- 100 г маскарпоне;
- 150 г вершків + 100 г для подачі;
- 80 г топленого вершкового масла;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- терта цедра 1 лимона;
- 120 г борошна + 2 столові ложки для малини;
- 250 г свіжої малини.
Почніть з обережного розтоплення вершкового масла і відкладіть його в сторону. Збийте свіжі вершки та помістіть їх у холодильник. У чаші міксера збивайте яйця з цукром доти, доки суміш не стане легкою та пінистою, потім потроху додавайте маскарпоне, цедру лимона, розтоплене масло та збиті вершки. Усе перемішайте повільними рухами, знизу вгору, і на завершення невеликими порціями додайте просіяне борошно. Малину вимийте, акуратно висушіть, а потім присипте невеликою кількістю борошна. Додайте 3/4 малини в суміш і швидко перемішайте.
Чавунну пательню змастіть олією, присипте борошном і влийте тісто, прикрасьте зверху ягідками та посипте цукром. Випікайте за температури 180° і готуйте 45-50 хвилин, і виймайте з духовки, коли на поверхні коржа утвориться золотиста скоринка. Подавайте, поки пиріг ще гарячий, зі збитими вершками та свіжою малиною або чорницею. Торт чудово зберігається кілька днів.
Читайте також:
Справжня піта: рецепт м'якого та легкого грецького хліба
Сливове варення: простий рецепт смачних літніх ласощів
Солодке і смачне: рецепт найпростішого варення з абрикосів на зиму