Розділи
Матеріали

Молоді кабачки в оригінальній заправці: рецепт смачної сезонної страви

Оксана Ханас
Фото: ponomar_valeriy/instagram

Щоб кабачки добре просочилися заправкою, перед подачею дайте їм настоятися приблизно 30 хвилин.

Сезон кабачків триває, тому ми продовжуємо ділитися з вами рецептами смачних і цікавих страв із цього овоча. Сьогодні пропонуємо вашій увазі спосіб приготування молодих кабачків, яким поділився відомий одеський кулінарний блогер Валерій Пономар. Їх можна приготувати не тільки вдома на кухні, а й на грилі під час пікніка з сім'єю та друзями.

Ароматні та дуже смачні молоді кабачки

Інгредієнти:

  • кабачок — 3 шт;
  • сіль — за смаком;
  • базилік — 1 гілочка;
  • анчоус в олії — 2-3 шт;
  • часник — 3 зубчики;
  • чорний перець — 1/3 ч. л;
  • олія оливкова — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

Кабачки нарізати слайсами вздовж, обсмажити на олії по 2 хвилини з кожного боку, так щоб вони були злегка рум'яними

Приготувати заправку. Для цього базилік дрібно порубати, подрібнити анчоуси, часник пропустити через прес, додати чорний мелений перець і влити оливкову олію, все добре перемішати. Інгредієнти для заправки можна подрібнити в блендері для більш однорідної консистенції.

Кабачки викласти шарами, обов'язково посолити та змастити заправкою. Для цього можна використовувати щіточку.

Перед подачею до столу дати кабачкам настоятися протягом приблизно півгодини.

Читайте також:

Запіканка з кабачків: рецепт простої та смачної страви в якій багато сиру

Смажені рулетики з кабачків: рецепт смачної сезонної страви

Смажені кабачки з часником: перевірений рецепт смачної літньої страви