Щоб кабачки добре просочилися заправкою, перед подачею дайте їм настоятися приблизно 30 хвилин.
Сезон кабачків триває, тому ми продовжуємо ділитися з вами рецептами смачних і цікавих страв із цього овоча. Сьогодні пропонуємо вашій увазі спосіб приготування молодих кабачків, яким поділився відомий одеський кулінарний блогер Валерій Пономар. Їх можна приготувати не тільки вдома на кухні, а й на грилі під час пікніка з сім'єю та друзями.
Ароматні та дуже смачні молоді кабачки
Інгредієнти:
- кабачок — 3 шт;
- сіль — за смаком;
- базилік — 1 гілочка;
- анчоус в олії — 2-3 шт;
- часник — 3 зубчики;
- чорний перець — 1/3 ч. л;
- олія оливкова — 3 ст. л.
Спосіб приготування:
Кабачки нарізати слайсами вздовж, обсмажити на олії по 2 хвилини з кожного боку, так щоб вони були злегка рум'яними
Приготувати заправку. Для цього базилік дрібно порубати, подрібнити анчоуси, часник пропустити через прес, додати чорний мелений перець і влити оливкову олію, все добре перемішати. Інгредієнти для заправки можна подрібнити в блендері для більш однорідної консистенції.
Кабачки викласти шарами, обов'язково посолити та змастити заправкою. Для цього можна використовувати щіточку.
Перед подачею до столу дати кабачкам настоятися протягом приблизно півгодини.
Читайте також:
Запіканка з кабачків: рецепт простої та смачної страви в якій багато сиру
Смажені рулетики з кабачків: рецепт смачної сезонної страви
Смажені кабачки з часником: перевірений рецепт смачної літньої страви