Розділи
Матеріали

Незамінний у спеку: рецепт холодного літнього супу

Оксана Ханас
Фото: olha.holovina/instagram

Щоб страва була смачнішою, потримайте її трохи в холодильнику. Вона настоїться і буде ще апетитнішою.

Окрошка, або холодний суп — найкраща страва для спекотного літа. Настоявшись у холодильнику, освіжаючий і смачний, він гарно втамовує голод і не залишає відчуття важкості в шлунку. Рецептів цієї страви існує дуже багато, і кожна господиня має в кулінарній книзі той, що перевірений роками. Своїм способом приготувати такий суп поділилася з підписниками і відома кулінарна блогерка Ольга Головіна.

Холодний літній суп

Інгредієнти:

  • картопля середня — 5-6 шт;
  • яйця — 3 шт;
  • філе індички — 350 г;
  • ковбаса лікарська/молочна/докторська — 250 г;
  • кріп — за смаком;
  • огірок великий — 2 шт;
  • сметана;
  • гірчиця (не в зернах);
  • вода сильногазована;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

Картоплю, яйця та індичку зварити. Кожен інгредієнт необхідно варити в окремому посуді. Усе остудити й нарізати кубиками. Огірки та ковбасу теж порізати аналогічно. Кріп дрібно порубати.

Усе скласти в каструлю, перемішати, посолити і поперчити за смаком.

Прямо в тарілку перед подачею додати приблизно дві столові ложки сметани та гірчицю за смаком. Туди ж відправити овочево-м'ясну суміш.

Залити все сильногазованою водою. Відрегулювати густоту супу кількістю води, на свій смак і бажання.

Такий спосіб приготування дає змогу робити кінцеву страву більш індивідуальною. Однак можна залити всі інгредієнти водою в каструлі, додавши туди сметану та гірчицю, а також довівши смак сіллю та перцем до бажаного.

Читайте також:

Справжній порятунок у спеку: рецепт смачної дієтичної окрошки на йогурті

Без редиски, картоплі та яєць: рецепт дуже смачної оригінальної окрошки

Найулюбленіша страва у спекотний день: як правильно готувати окрошку і чим її заправляти