Розділи
Матеріали

Найпростіший літній гарнір: рецепт запечених баклажанів і кабачків

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Запечені кабачки та баклажани

Цю страву неймовірно просто приготувати. І вона чудово підходить до м'яса.

Запечені баклажани та кабачки — справжня насолода. І це, мабуть, найпростіший гарнір, який ви можете приготувати влітку. Рецептом поділилися на сайті Misya.

Запечені кабачки та баклажани

Інгредієнти:

  • 250 г кабачків;
  • 350 г баклажанів;
  • 1 столова ложка тертого пекоріно (або пармезану);
  • 2 столові ложки панірувальних сухарів;
  • 1 зубчик часнику (за бажанням);
  • базилік, сіль, рослинна олія.

Насамперед очистіть, вимийте і наріжте кубиками баклажани та кабачки.

Помістіть їх у миску, додайте олію, сир, панірувальні сухарі, дрібку солі і, якщо хочете, ще трохи часнику (цілого, якщо хочете, або подрібненого) і перемішайте.

Викладіть рівним шаром на деко, застелене папером для випікання, і готуйте приблизно 25–30 хвилин за температури 200°C у попередньо розігрітій вентильованій духовці, можливо, в останні кілька хвилин увімкнувши гриль.

Запечені баклажани та кабачки готові: посипте базиліком і подавайте.

Читайте також:

Найпростіший рецепт: як приготувати пиріг-запіканку з картоплею та кабачками

Молоді кабачки в оригінальній заправці: рецепт смачної сезонної страви

Хрусткі овочеві оладки: як приготувати страву з літніх овочів