За цим рецептом м'ясне рагу виходить надзвичайно смачним, а м'ясо — дуже ніжним.
Для приготування чудової тушкованої яловичини найголовніше — правильно вибрати м'ясо: найбільш вдалими для цього є відруби з яловичини, які зберігають ніжність під час приготування, наприклад грудинка, огузок, оковалок, вирізка, шия. Рецептом поділилися на сайті La Cucina Italiana.
Готувати найкраще в чавунному, товстостінному посуді, який рівномірно прогрівається.
Тушкована яловичина з картоплею
Інгредієнти:
- 1 кг м'яса;
- 500 г картоплі;
- 120 г бекону;
- 40 г борошна;
- 30 г вершкового масла;
- 2 стебла селери;
- 2 морквини;
- одна цибулина;
- біле вино, петрушка, лавровий лист, розмарин, шавлія, оливкова олія, сіль.
Розріжте м'ясо на шматочки розміром приблизно 3-4 см, розрізаючи перпендикулярно до волокон; цей захід також необхідний для отримання м'якшої консистенції.
Бекон нарізаємо кубиками.
Очистіть овочі та наріжте їх кубиками приблизно 1 см. Обсмажте їх із беконом і вершковим маслом у великій каструлі 5-6 хвилин.
Посипте м'ясо борошном і обсмажте його на сильному вогні на пательні з невеликою кількістю олії протягом кількох хвилин.
Перекладіть підрум'янені шматочки в каструлю з овочами, додайте склянку вина, додайте 2 лаврових листки, 2 гілочки розмарину та кілька листків шавлії, потім посоліть, поперчіть і додайте 2 склянки води (або бульйону). Накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні годину і 15 хвилин, за потреби додаючи ще склянку води або бульйону.
Картоплю миємо й очищаємо, нарізаємо часточками, додаємо до м'яса і готуємо ще 40-45 хвилин.
Додайте подрібненої петрушки та подавайте на стіл.
Читайте також:
Найпростіший літній гарнір: рецепт запечених баклажанів і кабачків
Найпростіший рецепт: як приготувати пиріг-запіканку з картоплею та кабачками
Свинячі стейки з копченою паприкою: як приготувати смачну страву