Розділи
Матеріали

Солодкий і ароматний: рецепт смачного десерту "Тосканський молочник"

Дар'я Бережна
Фото: Instagram iwona_gotowanietoproste | Тосканський молочник

Це старовинний рецепт, якому вже чотириста років. І за ці роки він став тільки кращим.

Тосканський молочник — стародавній тосканський десерт, який готують з 1600 року і складається з молока, яєць і борошна. Існують різні варіанти молочника, приправлені корицею, коріандром або навіть мускатним горіхом. Давай спробуємо приготувати його за цим простим рецептом, опублікованим на сайті Buonissimo.

Тосканський молочник

Інгредієнти:

  • молоко — 1 л;
  • чотири яйця;
  • борошно — 80 г;
  • мелена кориця — 1 ч. л.;
  • цедра одного лимона;
  • оливкова олія;
  • цукор за смаком;
  • сіль — 1 щіпка;
  • мускатний горіх — 1 щіпка.

У мисці збийте цілі яйця, продовжуючи збивати, потроху додавайте борошно, ідеально перемішуючи. Повільно додайте молоко, потім додайте корицю, терту цедру лимона (тільки жовту частину), сіль і мускатний горіх.

Добре змастіть деко олією і вилийте в нього суміш, розрівнявши її, потім поставте в розігріту до 170°C духовку і випікайте 25–30 хвилин, перевіряючи внутрішню готовність зубочисткою.

Після приготування дістаньте молочника з духовки і дайте йому охолонути, перш ніж покривати його цукровою пудрою. Подавайте, нарізавши на квадрати.

Читайте також:

Дуже просто приготувати: рецепт млинців із яєчних білків

Вам навіть не доведеться возитися з тістом: рецепт насипного пирога з яблуками

Що робити з кислими яблуками: рецепт смачного джему на зиму