Розділи
Матеріали

Болгарський рецепт: як приготувати пікантну ікру з баклажанів

Дар'я Бережна
Фото: cravemonkey.pl | Кьопоолу, болгарська ікра з баклажанів

Кьопоолу традиційно готують у Болгарії та Туреччині. У Туреччині закуску зазвичай подають із часниковим йогуртом.

Кьопоолу — традиційна болгарська холодна закуска, або ікра з баклажанів. Також Köpoğlu готують у Туреччині. Болгари називають цю страву "зеленою ікрою". Рецептом поділилися на сайті Yemek.

Кьопоолу, болгарська ікра з баклажанів

Інгредієнти:

  • баклажани — 4 шт;
  • солодкий перець — 2 шт;
  • чилі — 2 шт;
  • помідори — 2 шт;
  • часник — 2 зубчики;
  • пучок кінзи;
  • рослинна олія, сіль, цукор;
  • винний оцет — 2 ст.л.

Баклажани, солодкий перець і перець чилі помийте, наколіть виделкою і запечіть у духовці за температури 190 градусів 30-40 хвилин.

Згодом перці з підпалинами загорніть у пакет, дайте постояти 10 хвилин і очистьте від шкірки та насіння. Почистьте баклажани. Дрібно наріжте овочі, або подрібніть у блендері. Зніміть шкірку з помідорів, обдавши їх окропом. Подрібніть у блендері помідори та часник.

Змішайте нарізані баклажани та перець із томатно-часниковим пюре. Додайте дрібно нарізану кінзу (або петрушку). Посоліть, додайте цукор, олію і винний оцет. Залиште настоятися і подавайте до столу.

Читайте також:

Яскраво та ароматно: рецепт салату з баклажанами та сиром

Баклажани з горіховою начинкою: оригінальний рецепт сезонної страви

Незмінно викликають фурор: рецепт маринованих цілком баклажанів на зиму