Болгарський рецепт: як приготувати пікантну ікру з баклажанів
Кьопоолу традиційно готують у Болгарії та Туреччині. У Туреччині закуску зазвичай подають із часниковим йогуртом.
Кьопоолу — традиційна болгарська холодна закуска, або ікра з баклажанів. Також Köpoğlu готують у Туреччині. Болгари називають цю страву "зеленою ікрою". Рецептом поділилися на сайті Yemek.
Кьопоолу, болгарська ікра з баклажанів
Інгредієнти:
- баклажани — 4 шт;
- солодкий перець — 2 шт;
- чилі — 2 шт;
- помідори — 2 шт;
- часник — 2 зубчики;
- пучок кінзи;
- рослинна олія, сіль, цукор;
- винний оцет — 2 ст.л.
Баклажани, солодкий перець і перець чилі помийте, наколіть виделкою і запечіть у духовці за температури 190 градусів 30-40 хвилин.
Згодом перці з підпалинами загорніть у пакет, дайте постояти 10 хвилин і очистьте від шкірки та насіння. Почистьте баклажани. Дрібно наріжте овочі, або подрібніть у блендері. Зніміть шкірку з помідорів, обдавши їх окропом. Подрібніть у блендері помідори та часник.
Змішайте нарізані баклажани та перець із томатно-часниковим пюре. Додайте дрібно нарізану кінзу (або петрушку). Посоліть, додайте цукор, олію і винний оцет. Залиште настоятися і подавайте до столу.
Читайте також:
Яскраво та ароматно: рецепт салату з баклажанами та сиром
Баклажани з горіховою начинкою: оригінальний рецепт сезонної страви
Незмінно викликають фурор: рецепт маринованих цілком баклажанів на зиму