Такі запечені баклажани в Туреччині називають карнійярик і зазвичай подають із рисом або свіжим хлібом.
Баклажани з м'ясом — це ідеальне поєднання смаків. А запечені в духовці — готуються без нашої участі та економлять час. Словом, це чудовий рецепт на серпень, коли овочів на ринках стає все більше. Рецептом поділилися на сайті Yemek.
Баклажани з м'ясом або карнійярик
Інгредієнти:
- 6 баклажанів середнього розміру;
- оливкова олія — 3 ст. л.;
- одна цибулина;
- гострий перець;
- фарш — 350 г;
- 2 зубчики часнику;
- томатна паста — 1 ч. л.;
- сіль, чорний перець;
- два помідори;
- петрушка.
Баклажани вимийте у великій кількості води, зріжте ніжки. Нагрійте 3 столові ложки оливкової олії на сковороді. Додайте 1 нарізану цибулину і смажте, поки вона не зарум'яниться. Додайте 2 нарізаних зелених перці та продовжуйте смажити.
Додайте 350 грамів м'ясного фаршу середньої жирності та готуйте його зі смаженою цибулею, поки він не зарум'яниться.
Додайте 2 подрібнених зубчики часнику, половину чайної ложки томатної пасти, половину чайної ложки перцевої пасти (якщо є), по 1 чайній ложці солі та чорного перцю.
Додайте 2 нарізані кубиками помідори, готуйте приблизно 5 хвилин, потім зменшіть вогонь і додайте жменю нарізаної петрушки, перемішайте востаннє і зніміть із плити.
Запечіть баклажани цілком у жароміцній формі. Запікайте не до м'якості, а до напівготовності. Розріжте уздовж, але не до кінця: щоб вийшла кишенька. Заповніть начинкою, додайте зверху по скибочці помідора.
Запікайте карнійярик у розігрітій до 170 градусів духовці протягом 20–25 хвилин, подавайте їх гарячими, за бажанням із рисом.
Читайте також:
Яскраво та ароматно: рецепт салату з баклажанами та сиром
Баклажани з горіховою начинкою: оригінальний рецепт сезонної страви
Болгарський рецепт: як приготувати пікантну ікру з баклажанів