Розділи
Матеріали

Ідеальне поєднання: рецепт баклажанів, запечених із м'ясом

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Баклажани з м'ясом або карнійярик

Такі запечені баклажани в Туреччині називають карнійярик і зазвичай подають із рисом або свіжим хлібом.

Баклажани з м'ясом — це ідеальне поєднання смаків. А запечені в духовці — готуються без нашої участі та економлять час. Словом, це чудовий рецепт на серпень, коли овочів на ринках стає все більше. Рецептом поділилися на сайті Yemek.

Баклажани з м'ясом або карнійярик

Інгредієнти:

  • 6 баклажанів середнього розміру;
  • оливкова олія — 3 ст. л.;
  • одна цибулина;
  • гострий перець;
  • фарш — 350 г;
  • 2 зубчики часнику;
  • томатна паста — 1 ч. л.;
  • сіль, чорний перець;
  • два помідори;
  • петрушка.

Баклажани вимийте у великій кількості води, зріжте ніжки. Нагрійте 3 столові ложки оливкової олії на сковороді. Додайте 1 нарізану цибулину і смажте, поки вона не зарум'яниться. Додайте 2 нарізаних зелених перці та продовжуйте смажити.

Додайте 350 грамів м'ясного фаршу середньої жирності та готуйте його зі смаженою цибулею, поки він не зарум'яниться.

Додайте 2 подрібнених зубчики часнику, половину чайної ложки томатної пасти, половину чайної ложки перцевої пасти (якщо є), по 1 чайній ложці солі та чорного перцю.

Додайте 2 нарізані кубиками помідори, готуйте приблизно 5 хвилин, потім зменшіть вогонь і додайте жменю нарізаної петрушки, перемішайте востаннє і зніміть із плити.

Запечіть баклажани цілком у жароміцній формі. Запікайте не до м'якості, а до напівготовності. Розріжте уздовж, але не до кінця: щоб вийшла кишенька. Заповніть начинкою, додайте зверху по скибочці помідора.

Запікайте карнійярик у розігрітій до 170 градусів духовці протягом 20–25 хвилин, подавайте їх гарячими, за бажанням із рисом.

Читайте також:

Яскраво та ароматно: рецепт салату з баклажанами та сиром

Баклажани з горіховою начинкою: оригінальний рецепт сезонної страви

Болгарський рецепт: як приготувати пікантну ікру з баклажанів