Розділи
Матеріали

Один із найпопулярніших соусів у світі: рецепт яблучного чатні

Дар'я Бережна
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram | Яблучний чатні

Цей індійський соус популярний у Великій Британії. І його готують тепер по всьому світу.

Чатні — це соус індійського походження, приготований із фруктів або овочів, який популярний і в Англії. Яблучний чатні, який ми пропонуємо в цьому рецепті, збагачений цибулею, оцтом, цукром, спеціями та родзинками, які надають страві характерного кисло-солодкого смаку. Він чудово поєднується з м'ясом і сирами. Рецептом поділилися на сайті Giallo Zafferano.

Яблучний чатні

Інгредієнти на 1,2 кг чатні:

  • яблука сорту фуджі, або схожих — 1 кг;
  • цибуля ріпчаста — 500 г;
  • цукор — 500 г;
  • родзинки — 125 г;
  • білий винний оцет — 1 л;
  • свіжий імбир — 20 г;
  • насіння коріандру — 2 ч. л.;
  • гвоздика — ½ ч. л.;
  • сіль — до 25 г.

Очистіть яблука і дрібно наріжте кубиками, потім очистіть цибулю і наріжте її тонкими скибочками.

Очистіть і наріжте свіжий імбир смужками. Висипте гвоздику і насіння коріандру в ступку і потовчіть товкачем до стану порошку.

Висипте цибулю у велику каструлю разом із яблуками та імбиром.

Також додайте спеції, родзинки та цукор. Наприкінці додайте сіль і пів дози оцту. Усе добре перемішайте і варіть на середньому вогні приблизно годину.

Через годину влийте оцет, що залишився, зменшіть вогонь і варіть на слабкому вогні ще годину. Після закінчення часу варіння суміш стане дуже щільною, схожою на варення. Якщо ви хочете з'їсти яблучне чатні негайно, дайте йому охолонути і подавайте до столу.

Якщо ви віддаєте перевагу зберігати її довше, перекладіть суміш, поки вона ще гаряча, в заздалегідь продезінфіковані банки, закрийте кришками і переверніть. Дайте банкам охолонути в перевернутому положенні, щоб утворився вакуум. Після охолодження перевірте, щоб кришка не "клацала" в центрі під час натискання.

Читайте також:

Солодке і смачне: рецепт найпростішого варення з абрикосів на зиму

Варення-желе з чорної смородини: як приготувати вітамінну бомбу

Королівський полуничний джем: як приготувати варення, яке любила королева Єлизавета