Завдяки яблукам огірки набувають особливого кислувато-солодкого смаку.
І яблука, і огірки чудово маринуються на зиму. А якщо замаринувати їх разом, то огірки стануть ще смачнішими. Для цього рецепта підійдуть тільки стиглі яблука, кисло-солодких сортів. Рецептом поділилися на сайті 1000.menu
Малосольні огірки з яблуками
Інгредієнти:
- огірки — 800 г;
- яблука — 2 шт;
- перець чорний — 10 горошин;
- петрушка — 30 г;
- кріп — 30 г;
- листя вишні — 3 шт;
- листя смородини — 8 шт;
- часник — 4 зубчики;
- сіль — 1 ст. л.;
- питна вода — 1 л.
Підготуйте та вимийте всі необхідні інгредієнти. Відріжте в огірків кінчики з обох боків. Яблука розріжте на четвертинки і насіння не видаляйте. Воно якраз додасть пікантності теж.
Зубчики часнику розріжте навпіл. Покладіть частину листя і зелені в миску, банку або каструлю. Покладіть зверху огірки, яблука, часник і решту зелені. Горошини чорного перцю розчавіть. Закип'ятіть літр води із сіллю та перцем. Залийте гарячим розсолом огірки та яблука, закрийте посудину кришкою і залиште на 12-24 години за кімнатної температури. Потім поставте в холодильник. І тут уже залежить від вас. Що довше огірки з яблуками будуть у розсолі — то більш насичений смак у них буде.
Замість листя смородини можна естрагон і листя хрону. За таким же рецептом можна зробити мариновані огірки з яблуками на зиму, додавши в розсіл по столовій ложці цукру й оцту. Залийте гарячим розсолом огірки з яблуками в банці та закрийте кришкою.
Читайте також:
Оригінальна заготівля на зиму: рецепт баклажанів в аджиці
Консервувати, квасити чи морозити: як заготовити овочі, щоб зберегти користь
Помідори з гострою начинкою на зиму: рецепт смачної заготовки