Чудова закуска з пікантним смаком: рецепт малосольних огірків з яблуками

Огірки з яблуками, малосольні огірки, малосольні яблука, заготовки на зиму
Фото: t.me/konservacia_kulinaria/2188 | Огірки з яблуками

Завдяки яблукам огірки набувають особливого кислувато-солодкого смаку.

І яблука, і огірки чудово маринуються на зиму. А якщо замаринувати їх разом, то огірки стануть ще смачнішими. Для цього рецепта підійдуть тільки стиглі яблука, кисло-солодких сортів. Рецептом поділилися на сайті 1000.menu

Малосольні огірки з яблуками

Інгредієнти:

  • огірки — 800 г;
  • яблука — 2 шт;
  • перець чорний — 10 горошин;
  • петрушка — 30 г;
  • кріп — 30 г;
  • листя вишні — 3 шт;
  • листя смородини — 8 шт;
  • часник — 4 зубчики;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • питна вода — 1 л.

Підготуйте та вимийте всі необхідні інгредієнти. Відріжте в огірків кінчики з обох боків. Яблука розріжте на четвертинки і насіння не видаляйте. Воно якраз додасть пікантності теж.

Зубчики часнику розріжте навпіл. Покладіть частину листя і зелені в миску, банку або каструлю. Покладіть зверху огірки, яблука, часник і решту зелені. Горошини чорного перцю розчавіть. Закип'ятіть літр води із сіллю та перцем. Залийте гарячим розсолом огірки та яблука, закрийте посудину кришкою і залиште на 12-24 години за кімнатної температури. Потім поставте в холодильник. І тут уже залежить від вас. Що довше огірки з яблуками будуть у розсолі — то більш насичений смак у них буде.

Замість листя смородини можна естрагон і листя хрону. За таким же рецептом можна зробити мариновані огірки з яблуками на зиму, додавши в розсіл по столовій ложці цукру й оцту. Залийте гарячим розсолом огірки з яблуками в банці та закрийте кришкою.

Читайте також:

Оригінальна заготівля на зиму: рецепт баклажанів в аджиці

Консервувати, квасити чи морозити: як заготовити овочі, щоб зберегти користь

Помідори з гострою начинкою на зиму: рецепт смачної заготовки