Оригінальна заготівля на зиму: рецепт баклажанів в аджиці

Баклажани в аджиці, баклажани рецепт, заготівля на зиму
Фото: PiBig | Баклажани в аджиці

У цієї страви насичений, пряний і пікантний смак. І це дуже смачно.

Серпень — це найкращий час, щоб робити заготовки на зиму. Дуже смачні баклажани в аджиці точно потішать вас узимку. Рецепт приготування баклажанів в аджиці дуже простий: всі основні інгредієнти дрібно нарізають і тушкують на слабкому вогні. Рецептом поділилися на сайті Cookpad.

Баклажани в аджиці

Інгредієнти:

  • помідори — 1,5 кг;
  • баклажани — 1 кг;
  • солодкий перець — 1 кг;
  • часник — 300 г;
  • рослинна олія — 250 мл;
  • червоний гострий перець — 4 стручки;
  • кріп, петрушка;
  • столовий оцет (9%) — 100 мл;
  • сіль, свіжомелений чорний перець — за смаком;
  • цукор — 1 ст. л.

Підготуйте всі інгредієнти. Помідори, солодкий і гострий перець, а також баклажани вимийте та обсушіть. Часник очистіть. Помідори розріжте на четвертинки.

Стручки солодкого та гострого перцю розріжте вздовж навпіл. Видаліть насіння і перегородки. М'якоть крупно наріжте. Подрібніть помідори, часник і перці в блендері, або пропустіть через м'ясорубку.

Баклажани вимийте, обсушіть і зріжте кінчики, наріжте кубиками. Перекладіть усі підготовлені овочі у велику каструлю і полийте олією.

Додайте цукор, трохи посоліть за смаком. Поставте на сильний вогонь і доведіть суміш до кипіння. Закрийте каструлю кришкою і тушкуйте аджику на слабкому вогні 40 хвилин.

Додайте дрібно нарізану зелень. Тушкуйте 3 хвилини. Додайте оцет, потримайте на вогні ще дві хвилини. Розкладіть гарячу аджику по сухих стерилізованих банках і закрийте. Остудіть і приберіть на зберігання.

Читайте також:

Яскраво та ароматно: рецепт салату з баклажанами та сиром

Баклажани з горіховою начинкою: оригінальний рецепт сезонної страви

Мочені баклажани: перевірений рецепт смачної страви (відео)