Профітролі, що тануть у роті, з ситною і легкою начинкою — чудовий варіант частування для гостей і близьких.
Профітролі — ласощі, які прийшли до нас із Франції. Вони популярні завдяки своїй універсальності, адже готувати їх можна з будь-якою начинкою. Пропонуємо вам рецепт від кулінарної блогерки Юлії Симончук, яка показала і розповіла, як приготувати профітролі з начинкою з вершкового сиру і лосося.
Профітролі з начинкою з вершкового сиру та лосося
Інгредієнти:
- вершкове масло — 100 г;
- вода — 200 мл;
- сіль — щіпка;
- борошно — 140 г;
- яйця — 4 шт.
Для начинки:
- вершковий сир — 250-300 г;
- філе лосося слабосолоне — 200 г;
- огірок свіжий — 1-2 шт;
Спосіб приготування:
Спочатку готуємо профітролі. У сотейник покласти олію, посолити, додати воду. Поставити на вогонь і довести до розчинення масла. Додати борошно, вимішати і заварити його, постійно помішуючи, до однорідності. Прогрівати тісто хвилини 2-3 на слабкому вогні: воно не має прилипати до стінок сотейника.
Зняти тісто з вогню, дати йому охолонути і частинами ввести злегка збиті яйця, перемішуючи щоразу до однорідності. Яйця додавати поступово, орієнтуючись на стан маси. Вона має ніби "сповзати" з ложки. Можливо, доведеться додати яйця меншого розміру, якщо вони великі.
Отриману масу перекласти в кондитерський мішок із будь-якою насадкою і відсадити тісто на просиліконений пергамент. Якщо немає мішка, можна викласти ложкою. Поставити форму з профітролями в розігріту до 200 градусів духовку на 14 хвилин, після чого температуру зменшити до 175 градусів і потримати ще приблизно 15 хвилин.
Для начинки у вершковий сир додати дрібно нарізаний лосось і подрібнений огірок. Перемішати.
Зрізати верхівку в кожного профітроля, викласти начинку і накрити назад.
Читайте також.
Ідеальний перекус: як приготувати кіш зі шпинатом, броколі, червоною рибою та двома сирами
Картопляні коржі з рибою та сиром: готуємо ситний і смачний перекус
Плетінка з сирним сиром і слабосоленою рибою: рецепт дивовижної випічки