Ця заготовка є чимось середнім між соусом і овочевим салатом, а тому виходить ще цікавішою.
Оскільки літо все ще триває і сезон консервації в самому розпалі, продовжуємо ділитися з вами цікавими рецептами заготовок на зиму. Сьогодні пропонуємо вам спробувати приготувати баклажани в аджиці з яблуками за рецептом із сайту "Пательня". Поєднання овочів, фруктів і спецій дає дуже яскравий і насичений смак. Такий соус будь-яку страву зробить незабутньою.
Баклажани в аджиці з яблуками
Інгредієнти:
- баклажани — 5 кг;
- цибуля — 4 шт;
- морква — 4 шт;
- болгарський перець — 4 шт;
- яблука — 3-4 шт;
- часник — 50-100 г;
- гострий перець — 1 стручок;
- томатний сік — 2 літри;
- оцет — 1 склянка;
- цукор — 2 склянки;
- олія — 1 склянка;
- сіль — 2 ст. ложки з верхом.
Спосіб приготування:
Кожен баклажан розрізати на 8 частин (брусочками). Далі необхідно приготувати аджику. Для цього потрібно змішати томатний сік, оцет, цукор, олію та сіль, довести до кипіння. Через м'ясорубку пропустити цибулю, моркву, болгарський перець, яблука, часник, гострий перець. Овочі додати в томатний соус, варити 5 хвилин.
Додати в аджику порізані баклажани і варити до готовності (15-20 хвилин).
Баклажани з аджикою розкласти в стерилізовані банки і закатати стерилізованими кришками. Укутати банки пледом.
Читайте також:
Аджика з томатів і волоських горіхів: рецепт популярного соусу по-новому
Аджика з яблуками: оригінальний рецепт популярного соусу
Аджика з кабачків: незвичайний рецепт смачної заготовки на зиму